Skip to main content

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τοπικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι που προτείνουν σύλλογοι και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και προσκαλεί το κοινό της πόλης στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο κόσμος που θα επισκεφτεί το φουαγιέ του Δημαρχείου το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 18.00, θα κινηθεί με γιορτινή διάθεση και χαρμόσυνες μουσικές στο κλίμα των ημερών.  

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τοπικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι που προτείνουν σύλλογοι και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Μυστικά μαγειρικής και τεχνικές, θα εισάγουν τους επισκέπτες στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας. Αρώματα και γεύσεις θα πλημμυρίσουν το χώρο στις παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων συνταγών και θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Και τις δύο μέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα και τα συστατικά της προϊστορικής διατροφής όπως αυτά αποκαλύπτονται μέσα από ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Α.Π.Θ. Θα μάθουμε ποιά είδη φυτών αποτελούσαν τα συστατικά της κουζίνας τους, πώς μαγείρευαν τα φυτά στην προϊστορική Ελλάδα και αν έπιναν μπύρα ή κρασί.

Τέλος την Κυριακή στις 12.00 μ.μ. μια παλιά νοικοκυρά της Θεσσαλονίκης, θα μας μυήσει στα μυστικά της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας.