Skip to main content

Τι θα περιλαμβάνει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Αριστοτέλους

Εορταστικό πνεύμα για περισσότερες από 40 μέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ΕΕΘ αναλαμβάνει τις εκδηλώσεις, τι προβλέπει ο σχεδιασμός.

Μετά τις περσινές αντιδράσεις για τα «σκοτεινά» Χριστούγεννα και το εορταστικό πνεύμα που ήρθε με... καθυστέρηση στην πόλη, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά φέτος σε μνημόνιο συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τις εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Μετά από διαβούλευση με όλους τους φορείς της πόλης, η δημοτική αρχή έκανε δεκτό το αίτημα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το οποίο προτίθεται να αναλάβει τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 30 Νοεμβρίου έως 12 Ιανουαρίου του 2016.

«Οι εκδηλώσεις αποτελούν αίτημα όλων των καταστηματαρχών όσο και των επιχειρηματιών  της πόλης αλλά πολύ περισσότερο  των ίδιων των δημοτών, προκειμένου να απολαύσουν μία εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη οι ίδιοι καθώς και τα παιδιά τους. Οι εκδηλώσεις αυτές θα δώσουν μία πνοή στην αγορά της πόλης και θα προσελκύσουν και το ενδιαφέρον των τουριστών» σημειώνεται στην εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο.  

Εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους και στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας

Για περισσότερες από 40 μέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα επικρατεί εορταστικό πνεύμα, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Οι χώροι των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που θα παραχωρηθούν στο ΕΕΘ, περιλαμβάνουν την πλατεία Αριστοτέλους, τον μνημειακό άξονα της οδού Αριστοτέλους από την οδό Μητροπόλεως έως την οδό Εγνατία καθώς και τον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας.

Στο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εκτός από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ο φετινός σχεδιασμός περιλαμβάνει φάτνη, παγοδρόμιο, καρουζέλ, καθώς και το Σπίτι του Άη Βασίλη που αναμένεται να αποτελέσει την ατραξιόν για τους μικρούς επισκέπτες της Πλατείας Αριστοτέλους. Θα υπάρχουν επίσης ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια με δραστηριότητες για παιδιά που θα προσφέρονται δωρεάν (εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής κτλ), ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και ξύλινα σπιτάκια, επί της Ερμού και της Βασιλέως Ηρακλείου, που θα παραχωρηθούν σε εμπόρους αλλά και σε ΜΚΟ ή Ιδρύματα για την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών.

Σύμφωνα με τον δήμο, και στα δύο κεντρικά σημεία της πόλης θα λάβουν χώρα πολιτιστικές δράσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια για μικρά παιδιά καθώς και ψυχαγωγικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Οι χώροι θα διατεθούν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με μίσθωμα 8.000 ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα. Το κόστος καθορίστηκε σε αυτό το ύψος προκειμένου «να  υπάρχουν χαμηλές τιμές στα εισιτήρια των ψυχαγωγικών παιγνίων καθώς και στις δράσεις  που θα αφορούν  τα μικρά παιδιά».

Η παραχώρηση της Αριστοτέλους και της Αγ. Σοφίας πρόκειται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, η δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι φωτεινά τα φετινά Χριστούγεννα στο κέντρο της πόλης. Ήδη το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού έχει προχωρήσει στη σχετική μελέτη, προϋπολογισμού περίπου 200.000 ευρώ, με σκοπό την ανανέωση του φωτεινού διακόσμου, σε κόμβους, πλατείες και οδούς, μετά την απόσυρση των παλαιών κατασκευών λόγω φθοράς.

Ο σχεδιασμός του δήμου περιλαμβάνει παράσταση από κρεμαστές μπάλες για τον κόμβο του Δημαρχείου, διακόσμηση κορμού δέντρων με led  στην οδό Β. Γεωργίου, τεχνητό δένδρο 9μ στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας, στον κόμβο Παπαναστασίου με Καραμανλή, στην Αριστοτέλους με Εγνατία και στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, διακόσμηση ιστού σαν δέντρο με μπάλες στη Ανατολική είσοδο, Δυτική είσοδο και στην είσοδο από την Περιφεριακή οδό (Αγ. Δημητρίου & Κατσιμίδη).

Επίσης, διακόσμηση της πλατείας Αριστοτέλους, στις καμάρες με φωτοσωλήνα, και σε άλλα σημεία με Led (στολισμό δέντρων). Στολισμό οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Βασ. Γεωργίου , Γρηγ. Λαμπράκη κ.λ.π με γιρλάντες σε διάφορες παραστάσεις (Ομπρέλες, πακέτο3D, Αστέρι Led κ.λ.π), γιρλάντα Led στην οδό Τσιμισκή και στολισμό Ν. Γερμανού Μ. Ανδρόνικου και Λ. Στρατού με επιστήλια. Στολισμός θα υπάρχει επίσης σε διασταυρώσεις οδών όπως Μητροπόλεως & Ερμού Χρυσ. Σμύρνης & Λασσάνη, Γ. Σταύρου, Αγ. Θεοδώρας κ.λπ. με κατασκευές (ουρανός αστέρι, ουρανός με μπάλες ομπρέλες & πακέτα 3D).