Skip to main content

Χτύπημα της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης:Βρέθηκαν 26,6 κιλά κοκαϊνης

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, δύο Ιταλοί, 50 και 44 ετών, δύο Σέρβοι 47 και 57 ετών και έναν 47χρονο Έλληνας.

Νέο χτύπημα κατόρθωσε, χθες, η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης, μετά από επιχείρηση στην περιοχή της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, δύο Ιταλοί, 50 και 44 ετών, δύο Σέρβοι 47 και 57 ετών και έναν 47χρονο Έλληνας. Κατά την επιχείρηση βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαϊνης, 26,677 κιλά σε αποθήκη εταιρείας πλαστικών στην Πρέβεζα. Ο ένας εκ των δραστών, ήταν σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρείας στην Πρέβεζα.

Το κύκλωμα εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών και αρμόδιες Αρχές της Σερβίας, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα

Η συμμορία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο εταιρείας σε περιοχή της Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε 24 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26 κιλών και 677 γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες και σε χώρους της παραπάνω εταιρείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων:

⦁    Το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
⦁    Το χρηματικό ποσό των 616 λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
⦁    9 κινητά τηλέφωνα και 12 πακέτα σύνδεσης,
⦁    1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
⦁    256 νάιλον συσκευασίες και
⦁    4 ρολά μονωτικής ταινίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης.