Skip to main content

CL:Έγραψε ιστορία η Μπάρτσα,πανηγυρικά στους «8» και η Ντόρτμουνt(vid)

Επική ανατροπή για την πρωταθλήτρια Ισπανίας κόντρα στην Παρί - Επιβλητική η Μπορούσια που σκόρπισε τη Μπενφίκα με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνγκ

Την πρόκριση τους στα προημιτελικά του Champions League πανηγύρισαν Μπαρτσελόνα και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα πέτυχε μια ονειρική ανατροπή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και πανηγύρισε την πρόκριση για τους «8» του θεσμού, γεγονός που δεν έχει πετύχει κανένα club εβρισκόμενο με διαφορά 4 τερμάτων πίσω.

Το σκορ για τους Καταλανούς άνοιξε ο Λουίς Σουάρες (3΄) ενώ με αυτογκολ του Λαβίν Κουρζαβά (40΄) έγινε το 2-0 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι (50΄) η Μπαρτσελόνα πίστεψε πως μπορεί να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή αλλά το γκολ του Έντινσον Καβάνι (62΄) για τους φιλοξενούμενους την έβαλε ξανά με την πλάτη στον τοίχο.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με γκολ του Νεϊμάρ (88΄) πίστεψε πως μπορεί να τα καταφέρει ενώ το 2ο γκολ του Νεϊμάρ (90΄)-από την άσπρη βούλα αυτή τη φορά- την έβαλε ένα μόλις βήμα πριν την επική ανατροπή. Με το παιχνίδι να βρίσκεται στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σέρχι Ρομπέρτο σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 6-1 κάτω από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Ραφίνια (76' Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (83' Γκόμες), Ινιέστα (65' Τουράν), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμαρ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Έμερι): Τραπ, Μενιέ (90+3' Κριχόβιακ), Μαρκίνιος, Σίλβα, Κουρζαβά, Ραμπιό, Βεράτι, Ματουιντί, Μόουρα (55' Ντι Μαρία), Καβάνι, Ντράξλερ (75' Οριέ).

Στη Γερμανία, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στη Λισαβόνα από τη Μπενφίκα και με πρωταγωνιστή του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που πέτυχε χατ τρικ (4΄, 61΄, 85΄) προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κερδίζοντας με 4-0 την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας. Σκόρερ για το συγκρότημα του Τόμας Τούχελ ήταν και ο Κριστιάν Πούλισιτς (59΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τούχελ): Μπούρκι, Ντουρμ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος (88' Γκίντερ), Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Κάστρο, Ντεμπελέ (81' Καγκάβα), Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ (86' Σίρλε).

Μπενφίκα (Βιτόρια): Έντερσον, Σεμέντο, Λουιζάο, Λίντελεφ, Ελιζέου, Σάμαρης (74' Ζίβκοβιτς), Πίτσι, Σάλβιο (64' Ζόνας), Αλμέιδα, Σέρβι (82' Χιμένες), Μήτρογλου.