Skip to main content

CL: Το βιολί της η Παρί, ελπίζει η Ατλέτικο (video)

Τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρόκριση για Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την πρωτιά στα χέρια της έχει η Τσέλσι, ισοπαλία στο Τορίνο

Με 8 παιχνίδια έκλεισε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Για το 1ο γκρουπ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε με 2-0 της Μπενφίκα και παραμένει ζωντανή για την πρόκριση όπου θα κριθεί μεταξύ αυτής και της Βασιλεία. Το σκορ για τη ρωσική ομάδα άνοιξε ο Γκιόργκι Σενίκοβ (13΄) ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκολ του Ζαρντέλ (56΄).

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Βασιλεία νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελβετίας ήταν ο Μίκαελ Λανγκ (89΄).

Για το 2ο γκρουπ, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε νικηφόρα από τις Βρυξέλλες με 1-2 επί της Άντερλεχτ. Το σκορ για τους Βαυαρούς άνοιξε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (51΄), για τους πρωταθλητές Βελγίου ισοφάρισε ο Σοφιάν Αννί (63΄) ενώ τη νίκη στους Γερμανούς έδωσε ο Κορεντίν Τολισό (77΄).

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Σέλτικ έκανε το… λάθος να προηγηθεί στο Παρίσι με 0-1 χάρις στο γκολ του Μούσα Ντεμπελέ (1΄) και το πλήρωσε καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε κατά βούληση (7-1) συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία της στην Ευρώπη. Σκόρερ για τους κυπελλούχους Γαλλίας ήταν οι Νεϊμάρ (9΄, 22΄), Έντινσον Καβάνι (28΄, 79΄), Κιλιάν Εμπαπέ (35΄) και Ντάνι Άλβες (80΄).

Για το 3ο γκρουπ, η Τσέλσι πέρασε αέρας από το Αζερμπαϊτζάν κερδίζοντας με το ευρύ 0-4 την Καραμπάγκ και κρατά την πρώτη θέση στα χέρια της. Σκόρερ για τους Λονδρέζους ήταν οι Εντέν Αζάρ (21΄, πεν.), Γουίλιαν (36΄, 85΄) και Σεσκ Φάμπρεγκας (73΄, πεν.) ενώ σημειώνεται πως οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 19΄λόγω αποβολής του Ρασάντ Σαντίγκοφ.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Ρόμα και διατηρεί ελάχιστες ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σκόρερ για τους «Ροχιμπλάνκος» ήταν οι Αντουάν Γκριεζμάν (69΄) και Κέβιν Γκαμεϊρό (85΄) ενώ σημειώνεται πως οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 83΄με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπρούνο Πέρες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τέλος για 4ο γκρουπ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα έμειναν σε λευκή ισοπαλία αποτέλεσμα που δίνει την πρωτιά στους «Μπλαουγκράνα» και κρατά ζωντανή τη Σπόρτινγκ στο κυνήγι της πρόκρισης.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Σπόρτινγκ Λισαβώνας επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού κλειδώνοντας την πρόκριση για τους «32» του Europa League και κοιτάζει ακόμη και τη συνέχειά της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σκόρερ για τα «Λιοντάρια» ήταν οι Μπας Ντοστ και Μπρούνο Σέζαρ ενώ για τους «ερυθρόλευκους» μείωσε ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε.