Skip to main content

CNBC: Σε κρίση οι διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Ελλάδα

«Από το κακό στο χειρότερο» πήγε το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις τονίζει σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

«Από το κακό στο χειρότερο» πήγε το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς το ΔΝΤ εγκατέλειψε τις συνομιλίες, οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις σε κρίση, τονίζει σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

Ο Τζέικομπ Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Exotix, και πρώην στέλεχος του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα την περίοδο 2011-2014 δήλωσε στο CNBC ότι η κίνηση του ΔΝΤ να αποχωρήσει από τις Βρυξέλες έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα.

«Στέλνει σαφώς ένα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό και υπάρχει πολύ λίγος χώρος για περισσότερες παραχωρήσεις από την πλευρά του ΔΝΤ», σημείωσε ο Κρίστενσεν.

«Αυτοί (το ΔΝΤ) έχουν προχωρήσει αρκετά από την έναρξη των συνομιλιών, τόσο όσον αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους όσο και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, και τώρα δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν περαιτέρω» ανέφερε ο ίδιος.

Στοο δημοσίευμα υπάρχουν απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους η Άνγκελα Μέρκελ θα χρειαστεί τη στήριξη του κόμματός της για να ξεκλειδώσει νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αλλά πολλοί στο εσωτερικό του κόμματος της αντιτάσσονται στην περαιτέρω ενίσχυση.