Skip to main content

Coca Cola 3Ε:Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο σεμινάριο απασχολησιμότητας νέων

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας.

Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη  πραγματοποιήθηκε το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο από το πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε συνεργασία με το ΟΚ!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από 12 έως 16 Ιουνίου, περίπου 100 νέοι και νέες της πόλης 18-30 ετών, παρακολούθησαν το πρόγραμμα, που τους παρείχε δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης με επιτυχία.

Με βασικό μήνυμα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε», μέσα σε πέντε παραγωγικές ημέρες, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας. Καθημερινά το πρόγραμμα εστίαζε σε διαφορετικό πεδίο και διδακτικό υλικό, καλύπτοντας ενότητες, όπως:

- επικοινωνιακές δεξιότητες
- δημιουργία σωστού βιογραφικού
- προετοιμασία για συνέντευξη
- αλληλεπίδραση και δικτύωση
- project management
- ικανότητες διαπραγμάτευσης
- διαχείριση χρόνου
- τεχνικές πωλήσεων
- οικονομικά
- Business planning

Παράλληλα με τις εκπαιδεύσεις οι συμμετέχοντες δοκίμασαν και εφάρμοσαν τις γνώσεις τους, μέσα από πρακτικές ομαδικές ασκήσεις, διαφορετικές για την κάθε ενότητα του προγράμματος. Μαζί τους, σε ρόλο μέντορα, ήταν 30 υψηλόβαθμα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργατών του προγράμματος, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά, με στόχο να καθοδηγήσουν τους νέους, να τους μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους, να τους λύσουν απορίες και να τους δώσουν συμβουλές. Την τελευταία μέρα του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία αναφέρει αναλυτικά τα πεδία στα οποία εκπαιδεύτηκαν και θα ενισχύσει το βιογραφικό και το προφίλ τους στην αγορά εργασίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος κάθε ημέρας αξιολογούσαν το περιεχόμενο της κάθε ενότητας. Ανάμεσα στις ενότητες που ξεχώρισαν, ως πιο χρήσιμες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ήταν το business planning, οι ικανότητες διαπραγμάτευσης και η διαχείριση χρόνου. Ιδιαίτερα πολύτιμη, χαρακτήρισαν και την ευκαιρία που τους έδωσε το πρόγραμμα, να συναναστραφούν με τους μέντορες, να ζητήσουν συμβουλές και καθοδήγηση, αλλά και να «δουλέψουν» με έμπειρα στελέχη της αγοράς πάνω σε «πραγματικές» συνθήκες, κερδίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

Το OK!Thess, συνδιοργανωτής του προγράμματος στην Θεσσαλονίκη, υποστήριξε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημά της. O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του LΑΒ’attoir και μίλησε στους νέους, επικροτώντας πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που υποστηρίζουν και βοηθούν τη νέα γενιά να εξελιχθεί και να αποκτήσει εφόδια.

Το  πρόγραμμα «Youth Empowered» υλοποιείται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως ο στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος kariera.gr, καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση. Στόχος του, να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους. Μέσα στο 2017 θα ακολουθήσουν ακόμη τρία πενθήμερα σεμινάρια στο Βόλο, το Ηράκλειο και την Αττική, ενώ από αρχές Ιουλίου θα ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα e-learning, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους νέους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, από όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στη σελίδα του Youth Empowered, στην ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον gr.coca-colahellenic.com