Skip to main content

«Creative Walk» στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο «Creative Walk», με περισσότερους από 60 χώρους δημιουργίας να ανοίγουν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δράση του προγράμματος «Creativity for.th.», ενός φιλόδοξου και καινοτόμου σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης, με προεκτάσεις στον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση, που υλοποιούν οι Μη Κερδοσκοπικοί φορείς Creativitity Platform και ΔΥΝΑΜΟ project-space, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η δράση με τίτλο «Creative Walk», εστιάζει στο τμήμα του δημιουργικού τομέα, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 8:00 το βράδυ περισσότεροι από 60 χώροι δημιουργίας – στούντιο, ατελιέ, γραφεία και επιχειρήσεις – θα είναι ανοιχτοί για το κοινό, ενώ οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς, θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους και θα συζητούν με τον κόσμο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, τονίζει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει το ξεκίνημα του προγράμματος «Creativity for.th.» και τη δημιουργική κοινότητα της πόλης.

«Πεποίθησή μας είναι ότι ο τελικός στόχος ανάλογων προσπαθειών, είναι η μετατροπή αυτής της κοινότητας σε μία δημιουργική βιομηχανία. Θα είμαστε αρωγοί στην αστική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής, μίας ανάπτυξης που προσβλέπουμε να διαχυθεί σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην πόλη μας», σημειώνει ο κ. Πέγκας.

Η συμμετοχή στο «Creative Walk» είναι ελεύθερη.

Στο Info Point που θα λειτουργεί στην οδό Τύπου 5, από τις 11:30 π.μ., οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθευτούν τον ειδικό χάρτη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να συμβουλευτούν το εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να διαμορφώσουν τη διαδρομή της προτίμησής τους και να μελετήσουν τα διαθέσιμα portfolio και ντοσιέ εργασιών των επιχειρήσεων που παίρνουν μέρος στη δράση.

Στη συνέχεια, οι δημιουργοί θα υποδεχθούν τον κόσμο, πραγματοποιώντας σύντομες παρουσιάσεις και διαδραστικές εφαρμογές των δραστηριοτήτων τους και παρέχοντας επικοινωνιακό υλικό.

Στη διάρκεια του διημέρου, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί επίσης χώρους που φιλοξενούν εκθέσεις, συναυλίες και γεγονότα και στους οποίους έχουν  προγραμματιστεί ειδικές δράσεις. Επίσης, στο πλαίσιο του «Creative Walk», τα καφέ- μπαρ της περιοχής, θα παρέχουν ειδικές τιμές στους συμμετέχοντες, που θα έχουν μαζί τους το χάρτη της διαδρομής.