Skip to main content

Δ. Καλαμαριάς: Ανυπόστατες οι καταγγελίες για τρωκτικά στα κοιμητήρια

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης τονίζει πως στα κοιμητήρια της Καλαμαριάς τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που προβλέπονται από νομοθεσία

Για ανυπόστατες αναφορές κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, σε ανακοίνωσή του για τις καταγγελίες περί εμφάνισης τρωκτικών στα κοιμητήρια Καλαμαριάς, που προκάλεσαν εισαγγελική παράμβαση και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής (δείτε εδώ).

«Ουδεμία κλήση σε απολογία ή σε παροχή εξηγήσεων έφτασε μέχρι σήμερα στον δήμο Καλαμαριάς αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς» τονίζει ο δήμαρχος.

«Η αναφορά που, φαίνεται ότι, έγινε από μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος, για την εμφάνιση τρωκτικών κλπ. είναι παντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει πως στα κοιμητήρια της Καλαμαριάς τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με απόλυτο σεβασμό στους νεκρούς και τους συγγενείς τους. «Ουδέποτε παρατηρήθηκε στους ψυκτικούς θαλάμους και γενικότερα στους χώρους των κοιμητηρίων η εμφάνιση τρωκτικών ή εντόμων» προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση ο δήμος θα παρέχει κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές και αναμένει την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης από την οποία θα αποκαλυφθεί ότι η αναφορά της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος είναι αβάσιμη» συμπληρώνει και καταλήγει: «κρίνουμε απαραίτητο να επισημάνουμε ότι ο δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, ιδίως δε, για το δικαίωμα να στραφεί εναντίον όσων τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης».