Skip to main content

Δ. Νεάπολης - Συκεών: Αιτήσεις έως 5 Μαΐου για τον λαχανόκηπο

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος αποτελείται από κηπάρια έκτασης 50 τ.μ. που βρίσκονται σε τρεις Δημοτικές Ενότητες: Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών.

Στη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου για μια ακόμη καλλιεργητική περίοδο προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αυτή τη φορά με δικούς του πόρους και υπηρεσίες καθώς η κοινωνική αυτή δομή για την αντιμετώπιση της φτώχειας αποκλείσθηκε από τα νέα εθνικά προγράμματα, παρά τη θετική του αξιολόγηση και τις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Ο δήμος δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ενδιαφερόμενους να συνεχίσουν την καλλιέργεια κηπαρίου τόσο για την εξασφάλιση βασικών ειδών διατροφής όσο και για τη διατήρησή τους ως ενεργών πολιτών.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου προκειμένου να γίνουν κάτοχοι της χρήσης του κηπαρίου. Βασική προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτοικος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους και άνεργες, σε οικογένειες με μικρά παιδιά και σε δικαιούχους του ΚΕΑ.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος αποτελείται από κηπάρια έκτασης 50 τ.μ. που βρίσκονται σε τρεις Δημοτικές Ενότητες: Νεάπολης (λεωφ. Ανδρ. Παπανδρέου), Πεύκων (μπροστά στη δημοτικό κατάστημα) και Συκεών (οδός Βίτσι). Στους δικαιούχους παραχωρείται η χρήση και εκμετάλλευση για ιδία κατανάλωση των καλλιεργούμενων κηπευτικών, καλλιέργεια που θα γίνεται με την πλήρη υποστήριξη του δήμου (δωρεάν παροχή νερού, φυτά, εργαλεία, συμβουλευτική και υποστήριξη από γεωπόνο, ενώ τα φυτά χορηγούνται από την ειαρία AGRIS). Μοναδική υποχρέωση των συμμετεχόντων είναι η προσφορά ποσοστού τουλάχιστον 10% της παραγωγής τους στη δομή παροχής σίτισης και στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός Λαχανόκηπος λειτούργησε το διάστημα 2013-2017 στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών» με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το οποίο έληξε το Φεβρουάριο του 2017. Κατά την πενταετή διάρκειά του περισσότεροι από 300 άνεργοι και άποροι ωφελήθηκαν πολλαπλώς από τη λειτουργία της δομής, ενώ βρήκαν απασχόληση και νέοι άνεργοι επιστήμονες.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής: Τηλ.: 2313313151