Skip to main content

Εθελοντικός καθαρισμός στον Ποταμό Επανομής την Τετάρτη

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την ΕΕΑΑ.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και ο δήμος Θερμαϊκού μέσω της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Ποταμός Επανομής. Η δράση έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 από τις 10.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., με την ενεργή συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής, αλλά και οποιουδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και όχι μόνο, αναφορικά με τη ρίψη απορριμμάτων στις ακτογραμμές, μέσω του καθαρισμού μιας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, η οποία επιλέχθηκε με κριτήριο την επισκεψιμότητά της και την εγγύτητά της στη σχολική μονάδα. Παράλληλα, επιδιώκεται η έγκυρη ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και τη σπουδαιότητά της σαν προστατευτική δραστηριότητα υπέρ του περιβάλλοντος.

Ο καθαρισμός της παραλίας έχει σχεδιασθεί να πραγματοποιηθεί από τους συμμετέχοντες και κυρίως από τους μαθητές, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση μελών της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και με τη χρήση υγειονομικών γαντιών και μεγάλων ειδικών σάκων για τη συλλογή των απορριμμάτων, που έχει αναλάβει να διαθέσει ο Δήμος Θερμαϊκού.

Κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθεί διαχωρισμός σε 2 ρεύματα, το ένα ανακυκλώσιμων υλικών και το άλλο μη ανακυκλώσιμων, με την τελική τοποθέτησή τους στους αντίστοιχους κατάλληλους κάδους συλλογής. Τέλος, θα γίνει ποιοτική καταγραφή των απορριφθέντων σε κάθε παραλία υλικών, με σκοπό την εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων για τα είδη που απορρίπτονται ή καταλήγουν στις ακτογραμμές.

Εξαιτίας του περιβαλλοντικού, αλλά συνάμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα των δράσεων, προσκαλούνται όλοι να συμμετάσχουν, συμβάλλοντας σε ένα άκρως σημαντικό και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας σκοπό, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου.