Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης για βεβήλωση: Μίσος και βία δεν αρμόζουν στην πόλη

Ο δήμος καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος και τονίζει πως η βία πληγώνει το τελευταίο διάστημα την πόλη

Tην αποστροφή και την απερίφραστη καταδίκη «για τη χθεσινοβραδινή βεβήλωση – για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες – του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην πόλη μας» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το μίσος και η ρατσιστική βία που οδήγησαν το χέρι των δραστών δεν αρμόζουν στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδας ως ένα μνημείο παγκόσμιας αναφοράς κατά του ρατσισμού» αναφέρει ο δήμος και τονίζει ακόμη πως «δεν αρμόζουν, επίσης, στην πόλη που σφύζει από επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που αποτελεί τουριστικό προορισμό ακριβώς χάρη στην πλούσια ιστορία της και στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της».

«Η βία κάθε είδους, οι βανδαλισμοί και οι προσβλητικές ύβρεις, που το τελευταίο διάστημα πληγώνουν τη συλλογική καθημερινότητα και διχάζουν τη δημόσια ζωή της πόλης, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν» υπογραμμίζει και σημειώνει πως ήρθε η ώρα «να συνειδητοποιήσουμε ότι οι διαφορές λύνονται με ψύχραιμο, νηφάλιο και πολιτισμένο διάλογο και μέσα από θεσμικές διαδικασίες. Όχι με αυτοδικία ούτε με τον νόμο της ζούγκλας. Οφείλουμε να επιστρέψουμε στις βασικές αρχές της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στον άλλον και στο δικαίωμά του να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του. Μόνον έτσι μπορούμε να προσδοκούμε ότι η κοινωνία μας θα προχωρήσει μπροστά» καταλήγει ο δήμος.