Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: «Let’s do it» με συλλογή καπακιών και κομποστοποίηση

Η πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Απριλίου 2017, ημέρα όπου θα διεξαχθεί και ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος

Με συλλογή μπλε καπακιών, μπανανόφλουδων για κομποστοποίηση και συλλογή ηλεκτρικών μικροσυσκευών θα συμμετάσχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στη δράση «Let’s do it Greece».

Η πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Απριλίου 2017, ημέρα όπου θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης και ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μ. Αλέξανδρος».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συνεργασία με την περιβαλλοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece» και προτίθεται να συμμετάσχει  στις δράσεις της,  την Κυριακή 2 Απρίλιου 2017, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του 12ου Διεθνoύς Μαραθωνίου Δρόμου :«Μέγας Αλέξανδρος».

Συγκεκριμένα ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δράσης θα προχωρήσει στη συλλογή μπλε καπακιών (για φιλανθρωπικό σκοπό, μέσω της οργάνωσης Next το You) και πλαστικών μπουκαλιών.

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί σε τρία σημεία: στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού των Δρομέων επί της οδού Γιαννιτσών και έναντι των Δικαστηρίων, καθώς και στο σημείο τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Επίσης, θα συλλέξει οργανικά απόβλητα, όπως μπανανόφλουδες για κομποστοποίηση και συσκευασιών περιτυλίγματος, στο σημείο τερματισμού στο Λευκό Πύργο. Τέλος  στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου σε ειδικά stands, θα συλλέγονται ηλεκτρικές μικροσυσκευές προς ανακύκλωση, που θα προσφέρουν οι δημότες.