Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Κανένας εκπρόσωπος της ΧΑ στα δημοτικά Μέσα

Τι αποφασίστηκε στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατανομή των 384 στεγάστρων στα κόμματα εν όψει των εκλογών.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία θα γίνει η κατανομή των χώρων που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι οποίοι θα παραχωρηθούν στα πολιτικά κόμματα ή σε συνδυασμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους.

Αυτό αποφασίστηκε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, η κατανομή των 384 στεγάστρων διπλής όψεως στα κόμματα θα γίνει κατ΄αναλογία των ποσοστών που έλαβαν τα κόμματα στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, δηλαδή τη σχετική προβολή θα λάβει και η Χρυσή Αυγή στη βάση του ποσοστού που έλαβε στις εκλογές. Αντίθετα, αποφασίστηκε να μην προσκληθεί κανένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις προεκλογικές εκπομπές του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης.

Η πρόταση του προέδρου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, να διατεθεί το 50% των στεγάστρων διπλής όψεως στα κόμματα που ήδη εκπροσωπούνται στη Βουλή και το άλλο 50% στα νεοεισερχόμενα δεν έγινε δεκτή.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Αβραμόπουλος ανέγνωσε επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος δεν παρευέθηκε στη συνεδρίαση. Ο κ. Ματθαιόπουλος κάλεσε το Σώμα να γίνει η κατανομή σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

«Πρέπει να τηρηθεί ο νόμος, δεν έγινε τυχαία το νομοθέτημα» τόνισε από την πλευρά του ο Εφραίμ Κυριζίδης από την παράταξη «Εντάξει», σημειώνοντας πως δεν έχει πρόβλημα η παράταξή του να δοθεί ο απαραίτητος χώρος και στη Χρυσή Αυγή.  

Να μην υπάρχει σε καμία στάση αφίσα της Χρυσής Αυγή ζήτησε από την πλευρά του ο Γιώργος Αβαρλής, εκπροσωπώντας τη δημοτική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε ότι «δεν μιλάμε για ένα κόμμα με το οποίο διαφωνούμε. Μιλάμε για ένα κόμμα με υπόδικους και ζητήματα που έχυν να κάνουν με φόνους, απειλές και ξυλοδαρμούς».

Να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην αφισορύπανση κάλεσε η Ελεάνα Ιωαννίδου, από τις «Γειτονιές εν δράση». Σημείωσε ότι πρέπει να αποκλειστεί ο νεοναζισμός και από τις στάσεις. Ο Γιώργος Ρακάς, τέλος, από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» πρότεινε τα νέα κόμματα, όπως η Λαϊκή Ενότητα, να έχουν χώρο για προβολή.