Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης σε ΕΛΑΣ: Μετατρέψατε την Αριστοτέλους σε πάρκινγκ

Για απαράδεκτη κατάσταση έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς μίλησε για μη σωστή χωροθέτηση

Αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί, πλέον, την παράνομα στάθμευση των οχημάτων τόσο των αστυνομικών όσο και των υγειονομικών υπηρεσιών στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους στέλνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Για απαράδεκτη κατάσταση έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς μίλησε για μη σωστή χωροθέτηση και διογκούμενο πρόβλημα, το οποίο επανειλημμένως έχουν επισημάνει προς τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

Αφορμή στάθηκε η μεταφορά τριών τμημάτων στο κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, που βρίσκεται στην Αριστοτέλους. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω κτήριο πρόκειται να μετεγκατασταθούν τα αστυνομικά τμήματα από την Άνω Πόλη και τη Δωδεκανήσου.

Από τη δημοτική αρχή εκφράζονται φόβοι ότι με την συγκεκριμένη μετακίνηση, θα υπάρξει σοβαρή συσσώρευση οχημάτων στο πεζόδρομο από τα οχήματα και των τριών τμημάτων.

«Δεν μπορεί να ανεχόμαστε την παράνομη στάθμευση οχημάτων από τις υγειονομικές υπηρεσίες στη μια πλευρά του πεζοδρόμου και από την άλλη του αστυνομικού τμήματος. Έχουν μετατρέψει την Αριστοτέλους σε ένα απέραντο πάρκινγκ. Τα τρία αστυνομικά τμήματα θα προκαλέσουν σοβαρή συσσώρευση οχημάτων. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε δημόσιο χώρο στην Ερμού για στάθμευση, αλλά αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», υπογράμμισε με έντονο ύφος ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς.

«Δεν είναι η Αριστοτέλους παράδρομος. Δεν γίνεται να γεμίσει αυτοκίνητα και μηχανές με τα τρία τμήματα που είναι εκεί», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Αναφέρθηκε στην εξαγγελία για τη μεταφορά των αστυνομικών τμημάτων εντός της ΔΕΘ. Χαρακτήρισε «μπούρδες» τις όποιες δικαιολογίες για την καθυστέρηση της μεταφοράς του τμήματος στους χώρους της ΔΕΘ.

«Η ιστορία είναι ότι έχει γίνει στην έκθεση, απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο, ένα περίπτερο για να υποδεχτεί το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και δεν έχει μπει κανένας μέσα, εδώ και δύο χρόνια. Έχουν ξοδευτεί πολλά λεφτά. Είναι μπούρδες ότι υπάρχουν πολεοδομικά θέματα. Το καταγγέλω επισήμως, αυτές οι δικαιολογίες που λένε και που δεν μεταφέρετε το αστυνομικό τμήμα εκεί και μπουκώνει η Αριστοτέλους είναι απαράδεκτο», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.


 
Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει η μετακόμιση των υπό κατάργηση Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας και Άνω Πόλης, στην Αριστοτέλους 18 όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Εκεί θα μεταφερθεί και το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι η συγχώνευση θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στην αστυνόμευση των περιοχών, αφού θα προκύψει ένα Α.Τ. με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη σε σχέση με όλα τα Α.Τ. της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., όλοι οι πολίτες που υπάγονταν στο τμήμα Άνω Πόλης και Πλατείας Δημοκρατίας, θα εξυπηρετούνται πλέον από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, στην Αριστοτέλους, όπου θα μεταφερθούν και όλες οι υπηρεσίες. Εκεί θα μεταφερθεί και το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.