Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης σε ΕΛΑΣ: Να φύγουν τα οχήματα από την Αριστοτέλους

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος απέστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας την απομάκρυνση των οχημάτων

Την απομάκρυνση των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας από τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους ζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κατάληψη του δημόσιου χώρου.

Ήδη, για το θέμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς απέστειλε σχετική επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καλεί τις αστυνομικές αρχές να λάβουν τα μέτρα τους και να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των περιπολικών και δικύκλων, μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Ανάλογη απαίτηση για απομάκρυνση των οχημάτων έχει η δημοτική αρχή και από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το αστυνομικό τμήμα αλλά και από το ΙΚΑ, το οποίο είναι στην απέναντι πλευρά του πεζόδρομου.

Μάλιστα, στις προθέσεις του κ. Παππά σε περίπτωση που δεν υπάρχει άμεσα λύση στο ζήτημα είναι να «σφραγίσει» την Αριστοτέλους, ώστε να μην μπορεί να μπαίνει κάποιο όχημα μέσα στον πεζόδρομο.

Η εικόνα που αντικρίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι τουρίστες στο κεντρικό σημείο της πόλης χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη. Σε καθημερινή βάση και όλες τις ώρες της ημέρας οχήματα από το αστυνομικό τμήμα είναι παρκαρισμένα πάνω στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, δυσχεραίνοντας την προσπελασιμότητα σε διερχόμενους πολίτες και τουρίστες.

Σκάλωσε στη γραφειοκρατία η μετεγκατάσταση του Α.Τ. Λευκού Πύργου 

Στο μεταξύ, κολλημένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας παραμένει η μετεγκατάσταση του Α.Τ. Λευκού Πύργου στο διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 400 τ.μ. που βρίσκεται στην νότια πύλη της ΔΕΘ, απέναντι από τη ΧΑΝΘ.

Αν και βρέθηκε λύση αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει το κόστος για τις επισκευές στο κτήριο, παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα νέα εμπόδια. Συγκεκριμένα, ήδη η ΔΕΘ – Helexpo έχει αναλάβει τα έξοδα για τις επισκευές στο κτήριο. Μάλιστα έχει διαθέσει 100.000 ευρώ προκειμένου να αναβαθμιστεί το κτήριο που θα φιλοξενήσει το Αστυνομικό Τμήμα. Ωστόσο, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ζητά πλέον να προχωρήσει η ΔΕΘ στην αλλαγή άδειας χρήσης του κτηρίου καθώς διαθέτει άδεια εστιατορίου.

Σημειώνεται ότι εδώ και χρόνια φορείς της πόλης ζητούν την απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος από την Αριστοτέλους, ωστόσο, οι όποιες προσπάθειες έως σήμερα έχουν πέσει στο κενό.

 

Φωτογραφία αρχείου