Skip to main content

Δάνειο 400 εκατ. ευρώ στα ΕΛΠΕ από την ΕΤΕπ

Χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. ευρώ χορήγησε η ΕΤΕπ στα ΕΛΠΕ για την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων μέσω της αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας.
Χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. ευρώ χορήγησε η  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) για την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων μέσω της αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Τάσος Γιαννίτσης, το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ και αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η υλοποίηση του έργου έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Κατά τον ίδιο, η εν λόγω επένδυση βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, παράγει καλύτερα και φιλικότερα προϊόντα για το περιβάλλον, μειώνει τις εισαγωγές και αυξάνει τις εξαγωγές και βελτιώνει σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του διυλιστηρίου, μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές όλων των τοπικών ρύπων.