Skip to main content

Δάνειο της τάξεως των 13 εκατ.ευρώ αναμένει η Βέροια

Στόχος της Δημαρχίας είναι η τόνωση της οικονομίας του Δήμου και η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες
Εν αναμονή της έγκρισης δανείου 25 εκατ. ευρώ  από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι η Βέροια προκειμένου να υλοποιήσει αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει και που αποσκοπεί στην υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, όπως το κυκλοφοριακό και στην εξοικονόμηση πόρων. 

Με τα έργα αυτά ο δήμος επιδιώκει ακόμα την αύξηση της τουριστικής κίνησης που θα τονώσει την τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, η Βέροια προχώρησε στην τουριστική συμμαχία με όμορους Δήμους υπογράφοντας μνημονίο συνεργασίας με τους Δήμους Νάουσας και Έδεσσας και την αδελφοποίηση με το Δήμο Έδεσσας.

Στο επενδυτικό πρόγραμμα της Δημαρχίας που αναμένεται να υποστηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εντάσσονται έργα που αφορούν σε υπόγειους χώρους στάθμευσης και διανοίξεις οδών για την περιφερειακή κίνηση των αυτοκινήτων, αστικές αναπλάσεις και ενίσχυση του πράσινου, αντιπλημμυρικά έργα και ανάπλαση του Τριποτάμου, προβολή της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης με συντήρηση διατηρητέων, ανάδειξη αρχαιοτήτων και δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών και εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε δήλωσή της, στη Voria.gr, η δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσούλτζογλου, τόνισε ότι: «Δεν υπήρχε άλλη λύση. Ο κόσμος υποφέρει από την ανεργία και το χαμηλό εισόδημα. Το δάνειο θα μας βοηθήσει να ωριμάσουμε έργα που έχουμε στο πρόγραμμά μας προκειμένου να τα εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και να τα ενισχύσουμε οικονομικά για την ολοκλήρωσή τους. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε να τονωθεί η τοπική αγορά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και κατά το στάδιο της υλοποίησης των έργων και με την περαίωσή τους».

Χριστίνα Καραμανίδου