Skip to main content

Δεν συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτής η ΠΚΜ

Η συμμετοχή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προσκρούει σε Προεδρικό Διάταγμα του 1996.

Δε θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Σουρωτής ΑΕ», που σημαίνει ότι το ποσοστό της στην επιχείρηση (περίπου 4,5%) θα μειωθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, που ήταν και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη γενική συνέλευση της «Σουρωτής», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ρώτησε το υπουργείο Εσωτερικών αν δικαιούται να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και την επίκουρο καθηγήτρια Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σταυρίδου.

Οι απαντήσεις ήταν ότι έχει αλλάξει πλέον η φύση και ο χαρακτήρας της επιχείρησης, από τη στιγμή που μπήκε σ' αυτή ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής, οπότε η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προσκρούει σε Προεδρικό Διάταγμα του 1996 και φαίνεται να μην είναι δόκιμη (εγείρονται ζητήματα όπως παράνομης κρατικής ενίσχυσης, αλλαγή προσανατολισμού της εταιρίας κ.ά.).