Skip to main content

Deals γίνονται, όταν υπάρχουν λεφτά - Οι κινήσεις του CVC Capital

Τα αμερικανικά funds τριγυρίζουν στην Ελλάδα, αναζητώντας ευκαιρίες και μόλις τις βρουν «χτυπούν». Κινητικότητα στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

Τα αμερικανικά funds τριγυρίζουν στην Ελλάδα, αναζητώντας ευκαιρίες και μόλις τις βρουν «χτυπούν». Ακόμα και αν ο βασικός στόχος τους είναι διαφορετικός, αποδεικνύοντας στην πράξη πως όταν υπάρχουν λεφτά, τα deals μπορούν να γίνουν άμεσα, αν θεωρηθούν ότι είναι ευκαιρία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Μέχρι να τελειώσει ένα από τα δύο μεγάλα deals που κυνηγά, η CVC Capital εξαγόρασε το Ιασώ General. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επόμενος στόχος είναι το Ερρίκος Ντυνάν, αν η Τράπεζα Πειραιώς που είναι η βασική μέτοχος επιταχύνει τις εξελίξεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο fund εξαγόρασε και το Metropolitan, αποδεικνύοντας ότι ο κλάδος των ιδιωτικών νοσοκομείων το ελκύει ιδιαιτέρως. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόλις η βασική πιστώτρια τράπεζα «τρέξει» τις εξελίξεις και για τη Euromedica, θα δώσει το "παρών" κι εκεί....