Skip to main content

Δεύτερη ημέρα στο Μουντιάλ με ιβηρικό ντέρμπι... φωτιά

Η «αυλαία» της 2ης ημέρας του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου θα ανοίξει με την αναμέτρηση Ουρουγουάη-Αίγυπτος - Μαρόκο κόντρα στο Ιράν στις 18:00

«Ζεσταίνεται» από σήμερα για τα καλά το Μουντιάλ, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις αγώνες, με το ντέρμπι, Ισπανία-Πορτογαλία, να «κλέβει την παράσταση».

Το πιο αμφίρροπο ματς είναι αυτό που θα ανοίξει την «αυλαία» του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Μαρόκο-Ιράν θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στον 2ο όμιλο σε αγώνα που τα πάντα είναι ανοιχτά.

Ο τεχνικός του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, αναμένεται να στηριχτεί και στους τρεις «Έλληνες» που υπάρχουν στο ρόστερ, τους Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί (Ολυμπιακός) και τον Μασούντ της ΑΕΚ.

Ακλόνητο φαβορί η «Σελέστε»

Η «αυλαία» της 2ης ημέρας του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου θα ανοίξει στην πόλη Εκατερίνμπουργκ, όπου η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο (15:00) στο πλαίσιο του 1ου ομίλου.

Η «Σελέστε» είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο, οι «Φαραώ» δεν είναι διατεθειμένοι να παραδοθούν αμαχητί.

Το ερώτημα για το αν θα αγωνιστεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τους Αφρικανούς θα απαντηθεί λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα, καθώς ο άσος της Λίβερπουλ κάνει «αγώνα δρόμου» μετά τον τελικό του Champions League για να προλάβει. Έχει, πάντως, αρκετές πιθανότητες για να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Σχετικά υψηλές είναι και οι πιθανότητες να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα και ο Αμρ Ουάρντα του ΠΑΟΚ.

Θα επηρεαστεί η Ισπανία;

Αυτό που απασχολεί τους οπαδούς της Ισπανίας, για το αν θα επηρεαστεί η Εθνική ομάδα της χώρας μετά την αιφνίδια απόλυση του Ζουλέν Λοπετέγκι από τον πάγκο, είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί μετά πάσης βεβαιότητας.

Οι «φούριας ρόχας» με τον Φερνάντο Ιέρο στον πάγκο τους θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, στο μεγάλο ντέρμπι του 2ου ομίλου (21:00).

Εάν υπάρξει νικητής στο ματς θα αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς του 2ου γύρου, ωστόσο, προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν.

Οι Ισπανοί διεθνείς καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ που υπέστησαν από τις ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου, ενώ η… παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο άθλος στα γήπεδα της Γαλλίας θα έχει και συνέχεια.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες εικόνες του συγκεκριμένου αγώνα, θα είναι οι «μάχες» που θα δώσουν οι Ρονάλντο και Ράμος στην περιοχή των Ισπανών, καθώς οι δύο άσοι αποτέλεσαν τους «ακρογωνιαίους λίθους» για την κατάκτηση των τριών διαδοχικών Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που τώρα, καλούνται να βρεθούν αντιμέτωποι...