Skip to main content

Δεμουρτζίδης: Δικαίωση όλου του δήμου Παύλου Μελά η αθώωση μου

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά δήλωσε δικαιωμένος απέναντι στον παραλογισμό του δημοσίου που, όπως λέει, τον κατηγόρησε αδίκως για καταπάτηση.

Για δικαίωση ολόκληρου του δήμου Παύλου Μελά έκανε λόγο ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης αναφερόμενος στη χθεσινή του αθώωση μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του την προηγούμενη βδομάδα από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης (δείτε εδώ).

«Φυσικά και αισθάνομαι δικαιωμένος απέναντι στον παραλογισμό του δημοσίου που μας κατηγόρησε αδίκως για καταπάτηση. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου αποτελεί μια τεράστια έκταση στις παρυφές του αστικού πλέγματος με μοναδικές δυνατότητες αξιοποίησης. Έκταση, την οποία όμως εποφθαλμιούν τα διάφορα συμφέροντα, αγνοώντας όμως ότι ο Δήμος Παύλου Μελά και η τοπική κοινωνία είναι οι μόνοι παράγοντες ουσιαστικής αξιοποίησης και ασφάλειας του χώρου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δεμουρτζίδης και συνέχισε: «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πρώην στρατοπέδου δεν είναι ξεκάθαρο, καθώς χρόνια τώρα υπάρχει η γνωστή αντιπαλότητα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία ερίζουν για την κατοχή του. Κοινώς, εδώ είχαμε να αντιτάξουμε τα επιχειρήματά μας απέναντι σε μια πρωτοφανή παραδοξολογία, όπου το Δημόσιο στράφηκε εναντίον του… Δημοσίου. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, η ποινική δίωξη ήταν μια μεγάλη και αρνητική έκπληξη. Η μόνη κατηγορία που αποδεχόμαστε ως διοίκηση είναι αυτή της προσπάθειας διασφάλισης του ελεύθερου χώρου και της αξιοποίησής του ως χώρου αναψυχής, πολιτισμού και πρασίνου, καθώς εντός του Πάρκου Καρατάσιου κινούνται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, κάνοντας χρήση των υποδομών αναψυχής που έφτιαξε ο δήμος τα τελευταία χρόνια με ιδίους πόρους, αλλά και με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Αυτό εξηγήσαμε και στο δικαστήριο. Να φύγουμε δηλαδή από το χώρο του πρώην στρατοπέδου και να πάρουμε μαζί μας τι; Την περίφραξη; Τους χώρους άθλησης και τα γήπεδα; Τα κτίρια, τις παιδικές χαρές, τις τραμπάλες και τους παιδότοπους; Τους χώρους πολιτισμού και αναψυχής; Να ξεριζώσουμε δηλαδή την καθημερινότητα των πολιτών; Αυτά τα πράγματα ξεφεύγουν ακόμα και από τα όρια του παραλογισμού. Αισθάνομαι επίσης δικαιωμένος για το δρόμο που ακολουθήσαμε και τις αντίστοιχες ενέργειες που κάναμε ως Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά για την υπεράσπιση της δημόσιας χρήσης του πάρκου Καρατάσιου».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά στάθηκε και στους πολίτες που τόσες μέρες έδειξαν τη συμπαράσταση τους μέχρι την εκδίκαση της δίωξης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες, τους φορείς, τις συλλογικότητες, τους δημοτικούς συμβούλους για τη στήριξη στη δικαστική διαμάχη με το ΤΕΘΑ. Η σύμπλευση τους με το δίκαιο αγώνα μας, μας έδωσε τη δύναμη να αντικρούσουμε τις κατηγορίες για καταπάτηση δημόσιου χώρου. Η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Παύλου Μελά θα μπορούν πλέον να χαίρονται απρόσκοπτα το πάρκο Καρατάσιου και παράλληλα με τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις να υπενθυμίζουν στη Κυβέρνηση και στα αρμόδια Υπουργεία το πόσο αναγκαία είναι η απόδοση και αξιοποίησή του ως ελεύθερου χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.

Δυναμικό παρών έδωσε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος βρέθηκε από πολύ νωρίς στο πλευρό των Δημάρχων, τόσο με τις τοποθετήσεις του στην Eλληνική Bουλή, όσο και με τη φυσική του παρουσία στο π. στρατόπεδο Καρατάσιου και στις δικαστικές αίθουσες. Παρούσα και η πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Βασιλική Νάκου.