Skip to main content

Δεν έχω αντιζηλία με Τζιτζικώστα, λέει ο Μπουτάρης

«Εγώ δεν έχω βλέψεις πολιτικές, αυτός έχει. Εκεί είναι το πρόβλημα», υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Γιάννη Μπουτάρη και Απόστολου Τζιτζικώστα σημειώθηκε σήμερα, αναφορικά με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση κονδυλίων για την πόλη.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει αντιζηλία με τον Τζιτζικώστα». «Εγώ δεν έχω βλέψεις πολιτικές, αυτός έχει. Εκεί είναι το πρόβλημα. Αλλά θα κάνω τα πάντα για να έχω καλές σχέσεις με τον Τζιτζικώστα», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Τόνισε ότι η δημοτική αρχή διεκδικεί μητροπολιτικές αρμοδιότητες, όχι, όμως, όπως ανέφερε, για να «καπελώσει κανέναν». «Δεν ορίζει η Περιφέρεια τι θα κάνει ο Δήμος. Η Περιφέρεια δεν θέλει να το καταλάβει αυτό. Και δεν είναι θέμα του Τζιτζικώστα, πάντα συνέβαινε αυτό», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε επίσης ότι ασκεί πιέσεις ώστε να περάσει στον Καλλικράτη «να θεσμοθετείται το θέμα της διαχείρισης της Μητροπολιτικής».

Σχολιάζοντας τη στάση της Περιφέρειας απέναντι στον δήμο η αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας έκανε λόγο για προσπάθειες του δήμου, που χτυπούσαν σε τοίχο.  

«Βρίσκαμε τοίχο μονίμως στην Περιφέρεια. Από κανέναν άλλον. Πολλαπλές προσπάθειες κάναμε. Χτυπάμε πάντα σε τοίχο», τόνισε χαρακτηριστικά  η κ. Λιάκου.

Χαρακτήρισε «αστείο», να λέει η Περιφέρεια ότι έστειλε ο δήμος λάθος έργα. «Αποφάσισαν μετά για τις προδιαγραφές. Δεν σκίζουμε τα ρούχα μας χωρίς λόγο» συμπλήρωσε η κ. Λιάκου.