Skip to main content

Δεν έπεισε τον γαλλικό Τύπο η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν

Ο Γαλλικός Τύπος χαρακτήρισε την ομιλία Μακρόν ασαφή και αναμένει τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ να είναι πιο συγκεκριμένη.

Κριτική στην ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του γαλλικού κογκρέσου στις Βερσαλλίες άσκησε ο γαλλικό Τύπος, χαρακτηρίζοντάς της ασαφή και αναμένοντας η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ να είναι πιο συγκεκριμένη.

«Ένα δύσπεπτο κήρυγμα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η L’ Humanite, «Η ασάφεια και η μορφή» γράφει η Liberation, «ένας πολύ γενικός πολιτικός λόγος», εκτιμά η Le Figaro. Ο Μακρόν που υποσχέθηκε «βαθιές αλλαγές» δεν έπεισε τους σχολιαστές.

Την πιο σκληρή κριτική ασκεί η Humanite. Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, ο Πατρίκ Απέλ-Μιλέρ αναφέρει στο κεντρικό άρθρο: «Ένα μακρύ, δόλιο κήρυγμα, ένα μάτσο κοινοτοπίες και ένα μείγμα μεγάλων αρχών που περιορίστηκαν σε κλισέ».

«Μετά το κύμα Μακρόν, ο Μακρόν περιπλανιέται», σχολιάζει ο Λορέν Τζοφρέν στη Liberation. «Ο Μαρκόν άφησε στον Φιλίπ τα καυτά ζητήματα», εκτιμά από την πλευρά της η Le Figaro.

Στην Les Echos η Σεσίλ Κορνιντέτ διευκρινίζει τον πραγματικό διαχωρισμό των εξουσιών: «Ο πρόεδρος αναλαμβάνει τα λόγια, τις σκέψεις. Ο πρωθυπουργός τις ενέργειες, τις κινήσεις. Το κεφάλι και τα κότσια».