Skip to main content

Δεν είναι στους σχέδια της κυβέρνησης οι εκλογές λέει ο Σκουρλέτης

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ειλικρινής.

Οι εκλογές δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας πως «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργούνται προϋποθέσεις σταθερότητας και δεν συντρέχουν λόγοι» για πρόωρες κάλπες.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ πως η συμφωνία για τα μέτρα - αντίμετρα έχει να κάνει και με το χρέος, ενώ υπογράμμισε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ειλικρινής. «Χαμένες είναι οι μάχες που δεν δίνονται» είπε, παραδεχόμενοντας πάντως τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία 7 χρόνια κάνουν τον λαό να ζει σε συνθήκες πίεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν παρέμενε η προηγούμενη κυβέρνηση και υπενθύμισε τη συμφωνία για πλεόνασμα 4,5% από το 2015, προσθέτοντας πως η Ν.Δ. είναι «στην ίδια πολιτική οικογένεια» με τον Β.Σόιμπλε.

Αναγνώρισε παράλληλα πως η φορολογία είναι πάρα πολύ υψηλή στην Ελλάδα, εκτίμησε όμως ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα είναι πάνω από το 3%, πολύ πάνω από το στόχο του 0,5% και ανέφερε πως η συμφωνία με τους δανειστές δίνει την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα πιάσει και τους επόμενους στόχους. Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος διότι αυτά τα χρήματα τα στερείται η πραγματική οικονομία.

«Για ένα λαϊκό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σχέση με την κοινωνία και η βοήθεια στους ανέργους και απόρους», είπε.

Για τη ΔΕΗ και τις δηλώσεις του περί «ξεπουλήματος» διευκρίνισε πως αυτό που εννοούσε είναι «ότι με το χρονοδιάγραμμα που μας επιβάλλουν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, μας οδηγούν σε μια πώληση όσο - όσο».