Skip to main content

Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα ενοίκια και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν καταβληθεί ενοίκια για 50 γραφεία που διατηρεί ο Οργανισμός, ενώ έχουν σταλεί από τη ΔΕΗ ειδοποιητήρια διακοπής του ρεύματος.

Όσοι νομίζουν ότι είναι μόνο οι μισθοδοσίες το πρόβλημα για τους Οργανισμούς του Δημοσίου, λόγω της έλλειψης ρεσυτότητας, δεν έχουν παρά να διαβάσουν τα εξής: Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ως γνωστόν προέκυψε πρόβλημα με την τελευταία μισθοδοσία, δεν έχουν καταβληθεί ενοίκια για 50 γραφεία που διατηρεί ο Οργανισμός, έχουν σταλεί από τη ΔΕΗ ειδοποιητήρια διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ οι υπάλληλοι - ελεγκτές του επειδή δεν υπάρχουν χρήματα μετακίνησής τους, δεν μπορούν να διενεργήσουν ελέγχους, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει με πρόστιμα.

Το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο, φαίνεται να αντμετωπίζουν πολλοί φορείς που κινούνται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αγκάθι, λόγω της φύσης του προβλήματος, παραμένει η έγκαιρη καταβολή των μισθών και συντάξεων. Υπενθυμίζεται ότι πολύ πριν «βγει» στον αέρα η είδηση ότι στο ΕΤΕΑΜ εξετάζονταν η προοπτική για το «σπάσιμο» ομολόγου για να πληρωθούν επικουρικές συντάξεις, (μία μόλις μέρα μετά την έμμεση παρέμβαση τράπεζας για να πληρωθεί η μισθοδοσία στον ΟΠΕΚΕΠΕ), η Voria.gr έγραφε για ταμείο, το οποίο ζητά «δανεικά» από άλλο ταμείο, για τον ίδιο λόγο. Η νεότερη εξέλιξη; Το παράδειγμα του, ακολουθούν πλέον και πολλοί ακόμα οργανισμοί του δημοσίου.

Ολα αυτά, ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοούν την Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, που όπως έγινε γνωστό είχε εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να μην πληρωθεί η τελευταία δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).