Skip to main content

Δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης η ΓΣΕΕ

Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό έχουν πολύ μεγάλες ασάφειες και ελλείψεις, όπως για παράδειγμα για τη χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης και πώς αυτό θα επιτευχθεί, ανέφερε σε δήλωσή του
Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό έχουν πολύ μεγάλες ασάφειες και ελλείψεις, όπως για παράδειγμα για τη χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης και πώς αυτό θα επιτευχθεί, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι περιέχουν ζητήματα τα οποία για μας είναι απαγορευτικά και δεν τα συζητάμε, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν όμως και προβλέψεις, όπως η κατάργηση των εθελουσίων εξόδων, για τις οποίες εμείς έχουμε τοποθετηθεί θετικά. Επισημαίνω πάντως ένα σοβαρό έλλειμμα, που είναι το θέμα της χρηματοδότησης και των πρόσθετων πόρων.

Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι: «όταν η κυβέρνηση αναλάβει την τελική νομοθετική πρωτοβουλία, εμείς πλέον δεν θα συζητήσουμε, αλλά θα διαπραγματευτούμε και εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε αγώνα για να πετύχουμε λύσεις, που θα είναι συμβατές με την ανάγκη ενός δίκαιου, βιώσιμου και ταυτόχρονα κοινωνικά αποτελεσματικού κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος».