Skip to main content

Μυλόπουλος: Χειρουργικές επεμβάσεις για να μην κλείσει η Βενιζέλου

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για να αποφευχθεί το κλείσιμο της Βενιζέλου και η μονοδρόμηση της Εγνατίας.

«Θα κάνουμε χειρουργικές επεμβάσεις για να μην κλείσει η Βενιζέλου και να μην μονοδρομηθεί η Εγνατία», τόνισε από το βήμα του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές (ICTR 2017) o πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. καθ. Γιάννης Μυλόπουλος για να προσθέσει διευκρινιστικά:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι για την κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό, δεν θα κλείσει για χρόνια η οδός Βενιζέλου, ούτε θα μονοδρομηθεί για χρόνια η Εγνατία. Θα μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, τότε θα ακολουθήσουν επαφές και διαβούλευση με τους φορείς της πόλης. Το βέβαιο είναι ότι σαν θέμα αυτό, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου», δεν θα απασχολήσει τους πολίτες πριν την άνοιξη του 2018».

Ο κ. Μυλόπουλος τόνισε προς τους συνέδρους του ICTR ότι στη Θεσσαλονίκη υλοποιείται το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο όλων των εποχών για την πόλη, με 1,5 δισ ευρώ να επενδύονται στη βασική γραμμή του Μετρό και στην επέκταση προς Καλαμαριά.

Το έργο της βασικής γραμμής, που έμεινε για μία περίοδο τριών ετών παγωμένο, πλέον τρέχει και οι εργασίες εξελίσονται με τριπλάσια ταχύτητα από εκείνη που κατά μέσον όρο είχαν ανά έτος, στα πρώτα δέκα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης.

Το 2016, οταν ανέλαβε η παρούσα διοίκηση είχε κατασκευαστεί το 40% του φυσικού αντικειμένου και σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά, είναι κατασκευασμένο το 55% της βασικής γραμμής. Στην επέκταση προς Καλαμαριά ήταν κατασκευασμένο το 11% και σήμερα είναι το 25%, είπε ο κ. Μυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., είπε πως πλέον το έργο έχει ορισμένο χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με αυτό το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και θα αρχίσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών, που θα διαρκέσουν 9-12 μήνες. Το έργο της βασικής γραμμής θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2020 και στις αρχές του 2021 θα παραδοθεί η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ το Μετρό θα κινείται μεταξύ Καλαμαριάς και κέντρου Θεσσαλονίκης. Ο σταθμός «Βενιζέλου», θα παραδοθεί στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022.