Skip to main content

Δεν θα κλείσει ποτέ η αξιολόγηση, εκτιμά ο Βενιζέλος

Δεν μπορεί να επαναληφθεί το 2015 και δεν μπορεί να υπάρξει εκβιασμός στη βάση μίας ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο χωρίς ρύθμιση του χρέους και νέα χρήματα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ και αν υπάρξει μία τυπική συμφωνία, θα είναι απλά για μία δόση και τίποτα παραπάνω.

«Δεν μπορεί να επαναληφθεί το 2015 και δεν μπορεί να υπάρξει εκβιασμός στη βάση μίας ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης» σημείωσε αναφερόμενος στις δηλώσεις Σαπέν και Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση.

«Υπάρχει συνέχεια του κράτους και δεν τίθεται θέμα ψήφισης από την αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να διαπραγματευθεί το μέλλον της χώρας, δεν μπορεί να αναλάβει δεσμεύσεις, το κύριο βάρος των οποίων δεν αφορά στη θητεία της» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν επικριτικός και απέναντι στη ΝΔ, επισημαίνοντας πως η θέση της, ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά θα τα εφαρμόσει, δεν είναι πλατφόρμα για το μέλλον της χώρας.

Αναφορικά με το χρέος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι πρέπει να απεικονιστεί σωστά, ώστε να προκύψει δημοσιονομικός χώρος για να αναπτυχθεί η χώρα.

Για την απόφαση του δικαστηρίου στο θέμα του Βατοπεδίου, υποστήριξε ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε αποκαλέσει τις πράξεις παράνομες και υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση μία απόφαση δικαστηρίου δεν μπορεί να είναι μοχλός για πολιτικούς σκοπούς.