Skip to main content

Μελίνα Δερμεντζοπούλου: Η νέα ισχυρή γυναίκα της ΝΔ Θεσσαλονίκης

Οι στόχοι της υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης. Τι λέει για το μήνυμα της ΝΔ και ποιες οι προτεραιότητές της

«Αυτοπεποίθηση, φαντασία και αυτοκριτική». Το μότο της ισχυρής γυναίκας στη νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Μελίνας Δερμεντζοπούλου, χαρακτηριστικό των προθέσεών της για τη δουλειά που θέλει να κάνει στο κόμμα.

Η κ. Δερμεντζοπούλου μπορεί να είναι νέα σε ηλικία, όμως σε καμιά περίπτωση δεν είναι κομματικός... αλεξιπτωτιστής. Αντιθέτως, γνωρίζει πολύ καλά τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία, ενώ είναι ενεργή εδώ και πολλά χρόνια στα κομματικά δρώμενα.

Ανέλαβε υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού στη Διοικούσα Επιτροπή, ένα πόστο με πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά με τη ΝΔ να είναι σε διαρκή εκλογική εγρήγορση.

Άλλωστε, ευθύνη της κ. Δερμεντζοπούλου στο εξής είναι να περάσει στο νομό Θεσσαλονίκης, σε φορείς, αλλά ακόμη περισσότερο στην κοινωνία, το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, που εκτίμηση είναι ότι χρειάζεται περαιτέρω προώθηση στον απλό πολίτη, ειδικά μετά την ολοκλήρωση των βασικών προγραμματικών θέσεων ανά τομέα.

Η κ. Δερμεντζοπούλου θα πρέπει να περάσει τη γραμμή του κόμματος στις παραγωγικές δυνάμεις, με πολιτικά χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της ηγεσίας Μητσοτάκη. Αυτό δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε θα είναι μόνη της σε αυτή την προσπάθεια. Είναι θέμα όλης της ομάδας διοίκησης της ΝΔ Θεσσαλονίκης, που σε πρώτη φάση πρέπει να δέσει, καθώς πρόκειται για στελέχη με διαφορετικές αναφορές και αφετηρίες, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν όμως έναν κοινό στόχο και σκοπό.

«Η θέση αυτή δεν είναι πεδίο προσωπικού συμφέροντος, αλλά κοινού συμφέροντος. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Θα προχωρήσουμε σε επαφή με τους φορείς, με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και την τοπική κοινωνία προκειμένου να ταυτιστούν με το μήνυμά και την πολιτική της παράταξης. Η ΝΔ έχει πλέον καθαρό πρόγραμμα και θέσεις ανά τομέα. Η προσπάθεια πρέπει να γίνει σε αυτή τη βάση, με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά, και σε αυτή την ατζέντα να προωθηθούν και τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, που είναι πολύ συγκεκριμένα. Δεν με ενδιαφέρει η γκρίνια... καφενείου. Η ενασχόληση με την πολιτική είναι σχέση εθελοντική και προσφοράς και σε αυτή τη φάση εστιάζεται στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί η καταστροφική κυβερνητική πολιτική και γίνει ευρεία επιλογή των πολιτών η ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπο από τη Νέα Δημοκρατία που είναι το αστικό αυτό κόμμα που μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία, την ομαλότητα και την ασφάλεια στην Ελλάδα. Κύριο μέλημα είναι η πολιτική τοποθέτηση της ΝΔ κι όχι η μικροπολιτική ή η ενασχόληση με προσωπικά προβλήματα. Στόχος είναι με σοβαρότητα και αυτοέλεγχο να καλυφθεί το όποιο έλλειμμα πολιτικού λόγου στη Θεσσαλονίκη και να διευρύνουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνισε η κ. Δερμεντζοπούλου στη Voria.gr.

Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω η κ. Δερμεντζοπούλου, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. Ασκεί μάχιμη δικηγορία με ενασχόληση στο δημόσιο δίκαιο, δημόσιες συμβάσεις, συγχρηματοδοτούμενα έργα, κοινωνικοασφαλιστικά και νομική υποστήριξη εταιριών.

Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης, της ΟΝΝΕΔ και της Γραμματείας Πόλης της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΦΕΑΠΘ (Φοιτητική Ένωση ΑΠΘ).

Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Νομικής και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης «ΑΛΚΗ».