Skip to main content

Οι δεσμεύσεις Τσίπρα από τη ΔΕΘ για επιδότηση θέσεων εργασίας

Από το βήμα της 82ης ΔΕΘ τόνισε ότι σε λίγες μέρες τίθεται σε εφαρμογή επιδότησης εισφορών για μετατροπή μπλοκάκηδων σε μισθωτούς.

Ειδική αναφορά στο ζήτημα της ανεργίας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην 82η ΔΕΘ.  

Όπως ανέφερε, φέτος τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας και έκανε λόγο για «αριθμό ρεκόρ για τα τελευταία 16 χρόνια».

Από το βήμα της 82ης ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα υπάρξει επιχορήγηση 1ης πρόσληψης ανέργων έως 34 ετών σε ατομική ή συνεταιριστική επιχείρηση με επιδότηση μέρους του μισθού.

Τόνισε επίσης ότι σε λίγες μέρες τίθεται σε εφαρμογή επιδότησης εισφορών για μετατροπή όσων έχουν μπλοκάκια σε μισθωτούς, με πρόγραμα ύψους 156 εκατ. ευρώ.

Θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως τόνισε, προγράμματα για νεοεισερχόμενους και απολυμένους νέους έως 29 ετών.

Παράλληλα, ανέφερε πως τον Οκτώβριο θα ιδρυθεί Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας με κεφάλαια 25 εκατ. ευρώ και θα ιδρυθούν πάνω από 100 Κέντρα Πληροφόρησης για τις επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας.

«Η μάχη για την ανεργία είναι μάχη για την οικονομία, καθώς η επιστροφή στην ανάπτυξη θα επιτευχθεί όταν θα έχουμε καταφέρει να καταστήσουμε τα μεγέθη της απασχόλησης ίσα με τα αντίστοιχα των χωρών της Ευρωζώνης» εξήγησε, με έμφαση.