Skip to main content

Δεσμεύτηκαν 442.000 ευρώ από λογαριασμό του Δήμου στην ΤτΕ

Το δικηγορικό γραφείο που προχώρησε στην κατάσχεση είχε συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με εργολαβική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει έργα συντηρήσεων

Δεσμεύτηκε από λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης στην Τράπεζα της Ελλάδος το ποσό των 442.000 ευρώ, μετά από έγγραφο κατάσχεσης, που απέστειλε δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Το απόγραφο κατάσχεσης εστάλη από το δικηγορικό γραφείο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας τη δέσμευση του ποσού, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμες προσαυξήσεις.

Από την πλευρά της, η ΤτΕ δέσμευσε τα χρήματα από τον λογαριασμό του δήμου, τον οποίο είχε ανοίξει η δημοτική αρχή, προκειμένου να μεταφέρει εκεί τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα, μετά από αίτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ωστόσο, σύμφωνα, με νομικούς κύκλους, τα πόσα που μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ακατάσχετα.

Υπενθυμίζεται πως το δικηγορικό γραφείο είχε συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με εργολαβική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει έργα συντηρήσεων, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Αυτή η εργολαβική εταιρεία έχει χρέη στο δικηγορικό γραφείο το οποίο διεκδικεί να λάβει τα χρωστούμενα μέσω της αμοιβής που ο δήμος καταβάλλει για το έργο που ο εργολάβος κατασκεύασε.

Οι υπηρεσίες του Δήμου είχαν εξοφλήσει προς τον εργολάβο το μεγαλύτερο μέρος τις οφειλής, ωστόσο, υπολειπόταν ποσό σχεδόν 200.000 ευρώ, με το οποίο πληρώθηκαν οφειλές της εν λόγω εταιρείας προς την εφορία και τραπεζικό ίδρυμα. Το ποσό αυτό, όμως, ξεκίνησε δικαστικά να το διεκδικεί και η δικηγορική εταιρεία.

Με έγγραφό τους οι υπηρεσίες του Δήμου, λίγο καιρό αργότερα, γνωστοποίησαν ότι η οφειλή προς τον εργολάβο ήταν μόνο 11.000 ευρώ. Η υπόθεση εκτυλίσσεται από το 2006 -07, ενώ από το 2012 ξεκίνησαν οι δικαστικές διαμάχες με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το θέμα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Γιώργος Αβαρλής, κάνοντας λόγο για παρατυπίες από τις υπηρεσίες του δήμου, όχι, όμως, όπως ξεκαθαρίζει, από τη νομική υπηρεσία.

Για την υπόθεση, πάντως, η δημοτική αρχή προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κατάθεση ανταγωγών.