Skip to main content

ΔΕΘ: Ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών στη φετινή Zootechnia

Οι Έλληνες εκθέτες της φετινής Zootechnia προήλθαν από όλη την Ελλάδα, οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσώπησαν 37 χώρες.

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η 10η Zootechnia, καθώς σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, προσελκύοντας από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου  58.743 επισκέπτες, μέγεθος αυξημένο κατά 16,6% έναντι των 50.354 του 2015. Ειδικά το Σαββατοκύριακο η κίνηση χτύπησε «κόκκινο», με χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Με δεδομένο και το ρεκόρ των εκθετών στη φετινή διοργάνωση, που ξεπέρασαν τους 900, η 10η Zootechnia αναδείχθηκε στην καλύτερη όλων των εποχών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το γεγονός της αύξησης των ξένων εμπορικών επισκεπτών κατά 27%, η παρουσία των οποίων έδωσε έντονο διεθνή χαρακτήρα στην 10η Zootechnia. Οι Έλληνες εκθέτες προήλθαν από όλη την Ελλάδα, οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσώπησαν 37 χώρες, ενώ συγκεκριμένα οι ξένοι άμεσοι εκθέτες προήλθαν από 11 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία). Επίσης τη φετινή διοργάνωση επισκέφθηκαν hosted buyers από 10 χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτο, Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία, Βουλγαρία και Κύπρο), αλλά και 300 επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία. Η έκθεση κάλυψε συνολικά 14.350 τ.μ. στεγασμένων και υπαίθριων εγκαταστάσεων έναντι 12.938 τ.μ. του 2015.

Εντυπωσιακή ήταν η επισκεψιμότητα στο Pet Festival -που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, το «International Dog Festival», το μεγάλο σαλόνι «All About Cats» και την ενότητα «Groom Expo»- αλλά και στο 6o Σαλόνι Αλόγου, όπου τα 50 και πλέον άλογα ελληνικών και άλλων φυλών μαγνήτισαν τα βλέμματα. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες εκδηλώσεις της 10ης Zootechnia, που κάλυψαν όλα τα θέματα ενδιαφέροντος των κλάδων της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας.

Την 10η Zootechnia υποστήριξαν η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

Η ΔΕΘ-Helexpo θα βρεθεί σύντομα και πάλι με τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα, καθώς εντός του Μαρτίου και του Απριλίου διοργανώνει τις Detrop-Oenos, Agrothessaly και Freskon σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.