Skip to main content

ΔΕΘ:Έτοιμες οι προτάσεις της ΝΔ Θεσσαλονίκης για την επίσκεψη Κυριάκου

Σε ρυθμούς ΔΕΘ μπαίνει ο τοπικός κομματικός μηχανισμός μετά το Δεκαπενταύγουστο. Τι εκτιμούν τα «γαλάζια» στελέχη για το σενάριο με 4 κάλπες.

Ολοκληρώθηκαν οι προτάσεις των τεσσάρων ΝΟΔΕ και της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ για τις κομματικές εκδηλώσεις στην περίοδο της ΔΕΘ, αλλά και για το πρόγραμμα της παρουσίας του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Οι προτάσεις ολοκληρώθηκαν και συζητήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής (με τη στενή σύνθεσή της: πρόεδρος Διοικούσας, διευθυντής και πρόεδροι ΝΟΔΕ) υπό τον πρόεδρο της Διοικούσας, Αντώνη Γυφτόπουλο, και επεξεργασμένες θα αποσταλούν στην Αθήνα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κορμός του προγράμματος του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη θα έχει κλείσει πριν το Δεκαπενταύγουστο. Στο μεσοδιάστημα ο κομματικός μηχανισμός της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει σε ρυθμούς καλοκαιρινούς, αφού μέχρι πρότινος ακόμη γίνονταν εκδηλώσεις (του τομέα γυναικών η τελευταία), για να μπει σε φουλ ρυθμούς από το Δεκαπενταύγουστο και μετά, όταν τα πάντα θα κινούνται γύρω από τη ΔΕΘ.

Στη χτεσινή εκτελεστική επιτροπή όμως συζητήθηκε και η πολιτική επικαιρότητα, με το μεγαλύτερο μέρος του προβληματισμού να απορροφά η πιθανότητα – σενάριο για τετραπλές κάλπες (ευρωεκλογές, βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές) τον επόμενο Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άποψη που κυριάρχησε ήταν ότι αυτό δύσκολα θα προχωρήσει, όμως σε κάθε περίπτωση, ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ και ειδικά οι οργανώσεις πρέπει να παραμείνουν σε εκλογική ετοιμότητα.

Στις απόψεις που ακούστηκαν στη συνεδρίαση, ενδεικτική είναι η αντιμετώπιση ενός τέτοιου σεναρίου, που χαρακτηρίζεται «όχι σενάριο πολιτικής ομαλότητας» ως κάτι που δύσκολα θα συμβεί. Κι αυτό επειδή δύσκολα θα φτάσει η κυβέρνηση μέχρι το Μάιο του 2019. «Γαλάζια» στελέχη μάλιστα εκτιμούν ότι δεν είναι πολιτικά τα κίνητρα για να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά μια πιθανή επιλογή της κυβέρνησης για τετραπλές κάλπες δημιουργούν αναστάτωση και σύγχυση στον κόσμο και θολώνουν το όποιο πολιτικό μήνυμα, καθώς οι ψηφοφόροι θα κληθούν για πρώτη φορά να ψηφίσουν για τέσσερις διαφορετικές εκπροσωπήσεις, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Ένα πολιτικό μήνυμα συνεπώς δεν θα είναι ευδιάκριτο, παρά το γεγονός ότι στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί κατά κράτος σε όλες τις κάλπες.