Skip to main content

Δεύτερο κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στη Λάρισα

Με δύο καταστήματα στη Λάρισα θα εξυπηρετεί πλέον το κοινό της η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.
Το δεύτερο κατάστημά λειτουργεί επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 16 και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς το καταναλωτικό κοινό. Ο πρόεδρος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, κ. Αναστασίος Λάππας, απηύθυνε σήμερα πρόσκληση προς όλους τους επιχειρηματίες να επισκεφθούν τα δύο καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στη Λάρισα και να συζητήσουν τις προοπτικές συνεργασίας και τη συμμετοχή τους στο μεγάλο συνεταιριστικό εγχείρημα. Σύμφωνα με τον κ. Λάππα, το δεύτερο κατάστημα έρχεται να συμπληρώσει την αυξημένη ζήτηση, αφού σε μόνο δύο χρόνια λειτουργίας το υπόλοιπο των χορηγήσεων του πρώτου καταστήματος στη Λάρισα ξεπερνά το 12% στο σύνολο της Τράπεζας και το υπόλοιπο των καταθέσεων ανέρχεται στο 20% του συνολικού υπολοίπου των καταθέσεων.

Ο κ. Λάππας πρόσθεσε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συνεχίζει να χρηματοδοτεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης τις μικρομεσαίες Θεσσαλικές επιχειρήσεις. «Σ’ αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση που ακόμα τρέχει (σ.σ. η τράπεζά μας) δεν έκανε πίσω, δεν κρύφτηκε σαν κάποιους άλλους στο καβούκι της» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Η τράπεζά μας κράτησε τις πόρτες ανοιχτές, στάθηκε δίπλα στον επιχειρηματία αυξάνοντας τις χορηγήσεις, την ώρα που τις είχαν πιο πολύ από ποτέ ανάγκη. Έδειξε με πράξεις και όχι με λόγια ότι δεν είναι για τα εύκολα μόνο, αλλά κυρίως για τα δύσκολα. Και το σημαντικότερο κατόρθωσε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο αυξάνοντας τα μεγέθη και την κερδοφορία της. Πόσοι άραγε συνεπείς επιχειρηματίες της Θεσσαλίας με τη πρώτη δυσκολία έμειναν τον τελευταίο χρόνο χωρίς χρηματοδότηση με κάποιες προσχηματικές δικαιολογίες; Πόσοι με τα επενδυτικά τους σχέδια στη μέση; Πάντως κανείς από τους συνεταίρους - πελάτες μας.»

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη, με στοιχεία του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο κ. Λάππας σημείωσε πως το υπόλοιπο χορηγήσεων στο 9μηνο ανέρχεται στα 125 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 30% σε σχέση με τα περσινά στοιχεία, το υπόλοιπο καταθέσεων στο 9μηνο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ είναι αυξημένο κατά 53%, το σύνολο ενεργητικού 183 εκατ. ευρώ είναι αυξημένο κατά 44%, τα κέρδη του 9μήνου είναι 2,3 εκατ. ευρώ με πρόβλεψη να ανέλθουν στο σύνολο χρήσης στα 3,5 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα απασχολεί 55 υπαλλήλους ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια ευρώ και οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά όμως είναι τα στοιχεία της τράπεζας σε σχέση με το δίκτυο όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών της χώρας που δραστηριοποιούνται καλύπτοντας σχεδόν όλη την Ελλάδα και αναπτύσσουν συνεχώς τα μεγέθη και τα αποτελέσματά τους. Με βάση οικονομικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2009 προκύπτει ότι Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, παρόλο που όσον αφορά στο ενεργητικό βρίσκεται στη πέμπτη θέση, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Ο κ. Λάππας στο πλαίσιο της νέας επένδυσης της τράπεζας στη Λάρισα, σημείωσε πως προσφέρεται για την τοπική αγορά 2% επιτόκιο ταμιευτηρίου από το πρώτο ευρώ, 7,9% επιτόκιο στο επιχειρηματικό δάνειο 1+3 μέχρι 30.03.2010, ενώ μόνο για τη Λάρισα η συνεταιριστική μερίδα για τις πρώτες 100 μέχρι και όλο το 2010 θα προσφέρεται στα 110 ευρώ. Να σημειωθεί πως η τιμή της μερίδας στο υπόλοιπο δίκτυο διατίθεται στα 120 ευρώ μέχρι 31.12.2009 και με την εκτίμηση ότι το 2010 θα διατίθεται στα 125 ευρώ τουλάχιστον.