Skip to main content

Διαβεβαιώσεις Μπιρμπίλη σε Μπουτάρη για απορριματοφόρα

Τη χρηματοδότηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την αγορά νέων οχημάτων αποκομιδής σκουπιδιών δεσμεύτηκε να εξετάσει η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ.Μπιρμπίλη
Τη χρηματοδότηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την αγορά νέων οχημάτων αποκομιδής σκουπιδιών δεσμεύτηκε να εξετάσει η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ.Μπιρμπίλη, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με το νέο δήμαρχο, Γ.Μπουτάρη, στα γραφεία του υπουργείου.

Η κα Μπιρμπίλη τόνισε ότι, κατόπιν ενεργειών του εποπτευόμενου από το ΥΠΕΚΑ Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.), με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Αξιοποίησης (Ε.Ε.Α.Α.) θα δοθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης απορριμματοφόρα και κάδοι ανακύκλωσης, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ανακύκλωση στη πόλη.

Το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη 2012» και η υλοποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων, με την υπουργό να ενημερώνει τον κ. Μπουτάρη για την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του Προγράμματος, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι με την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου θα εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις των περιοχών Επταπυργίου, Πλατείας 12 Αποστόλων και Γαλαξία που θα υποστηρίξουν τις προβλεπόμενες αναπλάσεις, καθώς και το ποσό των 250 χιλ. ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία αφορά στα προγραμματισμένα έργα της Πλατείας 12 Αποστόλων.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την πόλη δίνοντας μεγάλη έμφαση στο θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.