Skip to main content

Διαβεβαιώσεις Ταμβακάκη για τις ελληνικές τράπεζες

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕτΕ, Α. Ταμβακάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως άντεξε και θα αντέξει από δω και πέρα.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως άντεξε και θα αντέξει από δω και πέρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος ενεργειακής «εθνοστέγης» της Εθνικής, υπογράμμισε ακόμη πως το τραπεζικό σύστημα διαθέτει πολύ υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, πάνω από 9% και ρευστότητα σε πολύ καλά επίπεδα.

Επίσης, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα, υποβάθμισε τις πρόσφατες πληροφορίες περί φυγής καταθέσεων από τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Χαρακτήρισε εξαιρετικά υπερβολικά όσα λέγονται και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

Ακόμη, ανέφερε ότι συνεχίζεται και η ζήτηση στον τομέα των δανειακών προϊόντων, διαβεβαιώνοντας πως οι τράπεζες ανταποκρίνονται, καθώς διαθέτουν σχετική ρευστότητα.