Skip to main content

Διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας - Δεκαεπτά τραυματίες

Σε πόλεις της Δυτικής Όχθης διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης».

Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά πυρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς, κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αναγνώριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Στις πόλεις Χεβρώνα και αλ-Μπίρεχ της Δυτικής Όχθης χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Παλαιστίνιοι εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε από πραγματικά πυρά και άλλοι 14 από πλαστικές σφαίρες, ανέφεραν οι τραυματιοφορείς. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως στρατιώτες χρησιμοποίησαν «εξοπλισμό για τη διάλυση των ταραχών» εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες.

Στη Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον συνοριακό φράκτη με το Ισραήλ και εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον στρατιωτών στην άλλη πλευρά. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, ο ένας σοβαρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Οι παλαιστινιακές αρχές κάλεσαν σε γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανακοίνωση που έκανε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.