Skip to main content

Μπουτάρης: Να κάνουμε διαγωνισμό ψαρέματος και να ψήσουμε τα ψάρια

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, πρότεινε να επαναληφθεί διαγωνισμός ψαρέματος στον Θερμαϊκό κόλπο.

Τη διοργάνωση διαγωνισμού ψαρέματος στο Θερμαϊκό, πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τασσόμενος κατά πολιτικής του λιμενικού να κυνηγάει τους ερασιτέχνες ψαράδες της παραλίας.

«Το λιμεναρχείο κυνηγάει τους ψαράδες. Τι απαγορεύεται; Να μπορεί ο καθένας να ψαρεύει στη θάλασσα; Είχαμε κάνει ένα διαγωνισμό ψαρέματος. Τα ψάρια τα είχαμε στείλει στη Αθήνα και κάνανε τοξικολογικές και τα βρήκαν όλα πεντακάθαρα», είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας να επαναληφθεί εκ νέου ο διαγωνισμός ψαρέματος.

Πρότεινε, μάλιστα, αστιευόμενος προς το δημοτικό συμβούλιο, τα ψάρια που θα αλιεύονται να ψήνονται εκείνη την ώρα.  «Να κάνουμε ένα διαγωνισμό ψαρέματος και αν θέλετε να τα ψήσουμε επί τόπου, να έρχεται ο κόσμος να τσιμπάει», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Για πρώτη φορά είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ψαρέματος από τον δήμο Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2011, στη Νέα Παραλία από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής έως τις εγκαταστάσεις των Ναυτικών Ομίλων.

Τότε δεκάδες ήταν οι φίλοι του ψαρέματος, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Μαρίας Πασχαλίδου.