Skip to main content

Διακοπή λειτουργίας της Monarch Airlines - Στον αέρα χιλιάδες πτήσεις

Περίπου 110.000 πελάτες της εταιρείας βρίσκονται εκτός Βρετανίας μην έχοντας τρόπο να γυρίσουν πίσω - Πάνω από 2.000 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι

Τη λειτουργία της διέκοψε σήμερα η βρετανική αεροπορική εταιρεία Monarch Airlines, αφήνοντας «στον αέρα» δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες σε προορισμούς εκτός της Βρετανίας.

Η Monarch ακύρωσε περίπου 300.000 μελλοντικές κρατήσεις και ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες και τους εργαζομένους καθώς έγινε ο μεγαλύτερος αερομεταφοράς της Βρετανίας που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

«Λυπάμαι τόσο πολύ που χιλιάδες βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια ακύρωση των διακοπών ή του ταξιδιού τους, πιθανές καθυστερήσεις στο να επιστρέψουν σπίτι τους και τεράστια ταλαιπωρία ως αποτέλεσμα της κατάρρευσής της. Λυπάμαι πραγματικά που τελείωσε έτσι», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Monarch Άντριου Σουάφιλντ σε μήνυμα τους προς τους εργαζομένους.

Ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ δήλωσε ότι η εταιρεία έπεσε θύμα ενός πολέμου τιμών για τις πτήσεις προς τη Μεσόγειο και κάλεσε τους πελάτες να μην μεταβαίνουν στα αεροδρόμια.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι και δεν μπορούν να επιστρέψουν με άλλο τρόπο θα μπορέσουν να το κάνουν», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC, προσθέτοντας πως αναμένει ότι πολλοί από τους πάνω από 2.000 εργαζομένους της Monarch να βρουν εργασία αλλού.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) να ναυλώσει πάνω από 30 αεροσκάφη προκειμένου να φέρει πίσω στη Βρετανία περίπου 110.000 πελάτες της Monarch που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός της χώρας, σύμφωνα με την CAA.

Σύμφωνα με τη Monarch, οι εταιρείες της που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης περιλαμβάνουν τις Monarch Airlines, Monarch Holidays Ltd, First Aviation Ltd, Avro Ltd και Somewhere2stay Ltd. Η εταιρεία είχε ήδη δηλώσει ότι είχε επαφές με πιθανούς εταίρους ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο θα πωλούνταν κομμάτια του δικτύου κοντινών πτήσεων.