Skip to main content

Διακόπηκε η δίκη των 31 ατόμων στα επεισόδια στην Ιερισσό

Η διακοπή της δίκης των 31 ατόμων για τα επεισόδια τον Μάρτιο του 2012 στην Ιερισσό, έγινε, λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων υπεράσπισης.

Διεκόπη η δίκη των 31 ατόμων, που κάθονται στο σκαμνί για τα επεισόδια έξω από το δημαρχείο της Ιερισσού στις 30 Μάρτιο του 2012.

Η διακοπή έγινε, λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, για αύριο το πρωί.

Περίπου 100 άτομα, από την Επιτροπή κατά της εξόρυξης χρυσού και από συλλογικότητες πραγματοποίησαν, από νωρίς το πρωί, συγκέντρωση αλληλεγγύης, έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαρτίου του 2012, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη, περίπου 30 άτομα δημότες Ιερισσού, των Ν. Ρόδων και της Μ. Παναγιάς, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με τη λειτουργία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι συγκεντρωμένοι εισέβαλαν στην αίθουσα της συνεδρίασης και ξεκίνησε η ένταση, με αποτέλεσμα τη διακοπή του συμβουλίου. Έξω από το δημαρχείου υπήρξε εμπλοκή, μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των συγκεντρωμένων.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και άλλο περιστατικό, πουα φορά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα.