Skip to main content

Διακρίθηκε πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

H πρόταση ίδρυσης Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάχθηκε τρίτη πανελλαδικά, μεταξύ των 23 Πανεπιστημίων που αξιολογήθηκαν.
H πρόταση ίδρυσης Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων τον Απρίλιο 2009 κατατάχθηκε τρίτη πανελλαδικά, μεταξύ των 23 Πανεπιστημίων που αξιολογήθηκαν, με βαθμολογία 9.1 έναντι 9.2 που ήταν η ψηλότερη βαθμολογία, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Πρυτανείας.

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) αποτελεί ενέργεια συνένωσης, μετεξέλιξης και εξορθολογισμού των δομών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αφορούν στη σταδιοδρομία των φοιτητών του και τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας. Ο ρόλος της ΔΑΣΤΑ είναι να αναπτύσσει τη στρατηγική του Ιδρύματος για τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας και να μεριμνά για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και συντονισμένης προσέγγισης των επιμέρους δομών και πολιτικών του Ιδρύματος στον τομέα αυτό.

Οι δραστηριότητες της ΔΑΣΤΑ απευθύνονται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους αποφοίτους. Ο κεντρικός στόχος είναι να προσφέρει στους φοιτητές, με οργανωμένο τρόπο, τη δυνατότητα να γνωρίσουν το περιβάλλον της μελλοντικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας και, παράλληλα, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους τη θέση τους στον επαγγελματικό στίβο.

Υπό το συντονισμό της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα βρίσκονται οι εξής υπηρεσίες:
Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας
Γραφείο Πρακτικής Άσκησης
Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Η ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία της πρότασης καθώς και ο ικανοποιητικός προϋπολογισμός (4ος μεγαλύτερος προϋπολογισμός μεταξύ των 23 Πανεπιστημίων που αξιολογήθηκαν) που έλαβε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναδεικνύουν, για ακόμη μία φορά, την ιδιαίτερη σημασία που δίνεται από το Ίδρυμα σε θέματα απασχόλησης και σταδιοδρομίας των φοιτητών και αποφοίτων του.