Skip to main content

Διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ της Παπαναστασίου για το νέο μοντέλο διανομής

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κατηγορώντας τη διοίκηση για αυταρχικές μεθόδους προκειμένου να περάσει το νέο σύστημα διανομής.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν ταχυδρόμοι και εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ μπροστά από το Ταχυδρομείο που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου 34 στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία αστυνομίας, οι ταχυδρόμοι διαμαρτύρονται για το νέο μοντέλο διανομής αλλά και για τις, όπως τις χαρακτηρίζουν, αυταρχικές μεθόδους (5ήμερης αργίας) της διοίκησης προκειμένου να περάσει το νέο σύστημα διανομής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ταχυδρόμων Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Βαβίτσα, με βάση τον νέο τρόπο διανομής οι ταχυδρόμοι θα καλούνται να καλύπτουν μια απόσταση μέχρι και 100 χιλιόμετρα ενώ έως τώρα κάλυπταν μηχανοκίνητα απόσταση 15 με 20 χιλιόμετρα.

Ο κ. Βαβίτσας υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι εκτιμούν πως το σύστημα αυτό είναι αναποτελεσματικό, ατελέσφορο και ότι ως τέτοιο απαξιώνει τη δουλειά τους και δυσφημίζει τους ταχυδρόμους. Σημειώνει δε ότι κάθε προσπάθεια του σωματείου να εκφράσει τις ενστάσεις του αυτές και να συνομιλήσει με τη διοίκηση έπεσε στο κενό.

Ο κ. Βαβίτσας κατηγόρησε ακόμα τη διοίκηση ότι προσπάθησε να τιμωρήσει τους συναδέρφους που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το νέο σύστημα με 5ήμερη υποχρεωτική αργία. Το σύστημα αυτό σύμφωνα με τους εργαζομένους θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 12 σημεία διανομής, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του εκφράζει την υποστήριξη του στους εργαζομένους και κατηγορεί τη διοίκηση των ΕΛΤΑ ότι προχώρησαν σε έναν πρωτοφανή εκβιασμό των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ σε περίπτωση που αρνηθούν να υλοποιήσουν το νέο μοντέλο διανομής.