Skip to main content

Διαμαρτυρία για τα προβλήματα στην υγεία στις 20 Ιουνίου

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης κατά την οποία αναφέρθηκαν τα βασικά ζητήματα στον χώρο της υγείας στην Κεντρική Μακεδονία.

Κινητοποίηση για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, στις 10.00 έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία εργαζόμενων των νοσοκομείων Θεαγενείου και ΑΧΕΠΑ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα που αποφασίστηκε στη σύσκεψη ο χρόνος αναμονής, ανάλογα με την πάθηση, στα νοσοκομεία της περιοχής μπορεί να φτάσει για χειρουργικό περιστατικό τα 2 χρόνια ενώ για τακτικά ιατρεία τους 15 μήνες. Επίσης, τονίζεται πως στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι κενές θέσεις του προσωπικού ξεπερνούν τις 2500.

Αναφορικά με τις ΤΟΜΥ, σημειώνεται ότι ακόμα και αν αναπτυχθούν πλήρως οι ΤΟΜΥ δε θα μπορούν να παρέχουν παρά μόνο μια υποτυπώδη εξέταση και συνταγογράφηση για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού.

«Συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έχουν αρχίσει να λειτουργούν 10 ΤΟΜΥ, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία άλλων 3 για φέτος. H λειτουργία στα περισσότερα γίνεται από το μεσημέρι και μετά (στη Δυτική Θεσσαλονίκης έως τις 21:00 και Ανατολική Θεσσαλονίκη έως τις 22:00). Ουσιαστικά λειτουργούν μέσα στα πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ και άρα δεν γίνονται τα αντίστοιχα ιατρεία εκείνη την ώρα. Στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης μέχρι την Παρασκευή 8/6 δεν είχε τακτοποιηθεί το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Δεν περιλαμβάνουν εργαστήρια», αναφέρεται στο ψήφισμα.