Skip to main content

Διαμαρτυρία κατά των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία (φωτο+vid)

Οι συγκεντρωμένοι μοιράζουν φυλλάδια στους περαστικούς και καλούν σε διαδήλωση για τη Διεθνή Μέρα κατά του Ρατσισμού στις 17 Μαρτίου.

Κινητοποίηση εναντίον των συλλαλητηρίων πραγματοποιούν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Ερμού μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.

Οι συγκεντρωμένοι μοιράζουν φυλλάδια στους περαστικούς και καλούν σε διαδήλωση για τη Διεθνή Μέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού στις 17 Μαρτίου, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ακόμη, έχουν μαζί τους πλακάτ που αναγράφουν «Οχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, οι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέρφια μας - Κλείστε τα γραφεία των νεοναζί».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο όλο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, από την πλευρά της εκκλησίας, της ακροδεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας, που θέλουν να σπείρουν τον φόβο και το μίσος απέναντι στον γειτονικό λαό», δήλωσε στη Voria.gr ο Κώστας Τορπουζίδης, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως είπε ο ίδιος, «οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, η νεολαία των δύο χωρών δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του γειτονικού λαού να αυτοπροσδιοριστεί όπως θέλει. Μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά μαζί και να παλέψουμε ειρηνικά, ενάντια στα μνημόνια, τον πόλεμο και την ακροδεξιά».