Skip to main content

Διαμαρτυρία κατοίκων της Άνω Πόλης στα γραφεία του ΟΑΣΘ (φωτο+vid)

Τα στελέχη του οργανισμού αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα μειωμένα δρομολόγια και την αγανάκτηση των κατοίκων.

Ένταση με κατοίκους της Άνω Πόλης που διαμαρτυρήθηκαν στα γραφεία του ΟΑΣΘ για τη διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων επικράτησε σήμερα, μετά το τέλος συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Στέλιος Παππάς, προκειμένου να απαντήσει στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αρνητική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες ζήτησαν να εισέλθουν στο γραφείο του προέδρου για να διαμαρτυρηθούν. Αρχικά τους επετράπη να εισέλθουν μόνο με εκπροσώπηση πενταμελούς επιτροπής, εκείνοι όμως διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας ότι κατά την προηγούμενη τους προσπάθεια, πριν μερικές μέρες δεν είδαν αποτέλεσμα και αποφάσισαν να εισέλθουν μαζικά.

Στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες δεν επετράπη η είσοδος, ενώ κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε προηγηθεί, τα στελέχη του οργανισμού αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα μειωμένα δρομολόγια και την αγανάκτηση των κατοίκων.

Όπως είπε ο Χρήστος Λιάμης, κάτοικος της δυτικής Άνω Πόλης, είπε πως «η διοίκηση του ΟΑΣΘ για να μειώσει τα κόστη αποφάσισε να καταργήσει τρεις στάσεις στην Ακρόπολη. Έτσι, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να περπατάμε 400 μέτρα, από τη Μονή Βλατάδων για να πάμε στα σπίτια μας. Η επιμονή μας ανάγκασε τον κ. Παππά να ανεβάσει στο σημείο το λεωφορείο 22, που όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων».

Σύμφωνα με τον κ. Λιάμη, το λεωφορείο 22 έχει μόλις δέκα θέσεις, δεν έχει χώρο για όρθιους επιβάτες, δεν παίρνει αναπηρικό καροτσάκι, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο είναι στις 21:30. Ακόμη, όπως εξηγεί ο ίδιος, «η αφετηρία είναι συγχρόνως και ο τερματισμός του 22, στην οδό Ολυμπιάδος (πλατεία Μουσχουντή). Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ανεβεί στο λεωφορείο από τη Βενιζέλου για να πάει στην Άνω Πόλη, θα πρέπει να περιμένει 15 λεπτά στο τέρμα μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο δρομολόγιο και να πληρώσει διπλή διαδρομή. Έτσι, κάνει σχεδόν μία ώρα για μια διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων». 

Σύμφωνα με τον κάτοικο της Άνω Πόλης, Κώστα Ζέρβα, ο κ. Παππάς απάντησε αρνητικά στην επαναφορά του λεωφορείου 23 και παρέπεμψε τους κατοίκους στον δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει διάνοιξη χώρου όπου θα μπορεί το λεωφορείο να στρίβει για να κάνει κυκλική διαδρομή για να μειωθούν οι καθυστερήσεις. 

Οι πολίτες θα συγκεντρωθούν το απόγευμα στος 19:30 στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Επταπυργίου για να διαμαρτυρηθούν ξανά για τις αλλαγές του ΟΑΣΘ και τα προβλήματα που τους προκαλούν.