Skip to main content

Διαμαρτυρία μικρομετόχων ΟΑΣΘ στο αναπτυξιακό συνέδριο

Οι μικρομέτοχοι τόνισαν ότι η κρατικοποίηση του Οργανισμού τους έχει πλήξει και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη

Διαμαρτυρία μικρομετόχων ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκε έξω από το ξενοδοχείο Grand Hotel στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, πριν από λίγη ώρα.

Στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης, μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ, που αντιδρούν στην αποϊδιωτικοποίηση του Οργανισμού, με πανό διαμαρτυρήθηκαν για τον νέο κρατικό ΟΑΣΘ, που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, την ώρα μάλιστα που στο συνέδριο μιλούσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Οι μικρομέτοχοι τόνισαν ότι η κρατικοποίηση του Οργανισμού τους έχει πλήξει και ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, αλλά και να τους δοθεί η δυνατότητα να παρέμβουν στη συνεδρία όπου είναι ομιλητής ο υπουργός, ώστε να εκφράσουν τις θέσεις τους.

Η είσοδός τους απαγορεύτηκε από την Αστυνομία. Ο εκπρόσωπος των μικρομετόχων, Αν. Πολυχρονίδης επισήμανε ότι περίπου 2.000 οικογένειες πετάχτηκαν στον δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, με την αιφνίδια εφαρμογή της αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ. «Ζητήσαμε να πούμε την άποψή μας αλλά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάνανε μαύρα Χριστούγεννα και θα κάνουν πλέον και μαύρο Πάσχα», σημείωσε.