Skip to main content

Διαμαρτυρία την Πέμπτη στη ΓΑΔΘ από το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων

Ο Συντονισμός ενάντια στους πλειστηριασμούς καλεί σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη και σε μαζική παράσταση έξω από τη ΓΑΔΘ την Πέμπτη

Σε απολογία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης καλούνται την Πέμπτη 28 Ιουνίου, τρία μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συντονιστικό καλεί σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 12.30, στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51) και σε μαζική παράσταση την ημέρα των απολογιών στις 11.30 έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΘ στη Μοναστηρίου.

Σημειώνεται πως ο Κώστας Ξενόπουλος καλείται να απολογηθεί, μετά από μήνυση που του ασκήθηκε τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συντονιστικού, για τα αδικήματα της απόπειρας απρόκλητης σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς και διατάραξης κοινής ειρήνης, σε επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Οκτωβρίου του 2017, σε συνέδριο του Σ.Ε.Β. στη ΔΕΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο Θανάσης Αγαπητός και ο Ηλίας Σμήλιος καλούνται να απολογηθούν έπειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη που τους ασκήθηκε για επεισόδια στις 7 Μαρτίου του 2018, την πρώτη μέρα εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη.