Skip to main content

Διαμαρτυρίες κατοίκων Μαλακοπής - Κίνδυνος κατάρρευσης πολυκατοικιών

Οι έντονες βροχοπτώσεις αυξάνουν τις κατολισθήσεις και κινδυνεύουν οικίσματα. Λύση στο θέμα ζητούν κάτοικοι της περιοχής.

Για κίνδυνο να καταρρεύσουν πολυκατοικίες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής της οδού Αγίου Χριστοφόρου στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κατοίκων Τούμπας, το ζήτημα αφορά κυρίως τους κατοίκους δύο πολυκατοικιών που βρίσκονται πίσω από την Εκκλησία του Άγιου Χριστοφόρου.

«Δυστυχώς παρά τα προβλήματα της περιοχής και τις κατολισθήσεις στο υπάρχον ρέμα η εκκλησία που παλαιοτέρα κατασκευάστηκε παράνομα δίπλα στο ρέμα της Μαλακοπής, σήμερα αγνοώντας αυτούς τους κινδύνους συνεχίζει να επιβαρύνει της περιοχή αλλά και την ίδια την εκκλησία με νέο κτίσμα προς τιμή του Γέροντα Παΐσιου», αναφέρει ο Σύλλογος.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στο δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ωστόσο δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι στιγμής.

Ο Σύλλογος απευθύνεται για εξεύρεση ευθυνών στη δημοτική αρχή, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΕΥΑΘ. Στην ανακοίνωσή του, ζητά να καθαριστεί η περιοχή και να δοθεί μια οριστική λύση στο ζήτημα.