Skip to main content

Πορείες στη Θεσσαλονίκη για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου(φωτο+vid)

Ολοκληρώθηκε η πορεία των συλλογικοτήτων στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στο ΥΜΑΘ συμβασιούχοι ΟΤΑ αλλά και εκπαιδευτικοί.

Πορεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από φορείς και συλλογικότητες της πόλης σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Νωρίτερα οι ίδιοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα, ανάμεσά τους μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.



Την ίδια στιγμή, συμβασιούχοι ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και εκπαιδευτικοί - μέλη της ΕΛΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των εργαζομένων ΟΤΑ έγιναν δεκτοί από τα στελέχη του ΥΜΑΘ προκείμενου να καταθέσουν ψήφισμα. Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο Γραμματέας του Συλλόγου, Γιώργος Τσαγκάρης, πρωτίστως τίθεται το ζήτημα των αλλαγών που φέρνει ο νέος απεργιακός νόμος, ωστόσο οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και ενάντια σε άλλα μέτρα που λαμβάνονται με το πολυνομοσχέδιο.